vrijdag, 09 februari 2024 13:55

GRAMMY-WINNENDE COLBIE CAILLAT TREEDT VOLGENDE MAAND OP IN NEDERLAND

Colbie Caillat; foto David “Doc” Abbott Colbie Caillat; foto David “Doc” Abbott

De GRAMMY-winnende Amerikaanse singer-songwriter Colbie Caillat treedt volgende maand op in Nederland, na de release van haar bejubelde 7e studioalbum en debuut countryproject, Along The Way, met daarop haar duet met Sheryl Crow, 'I'll Be Here'.

Met 15 miljard wereldwijde streams tot nu toe, waaronder 55 miljoen voor het nieuwe album alleen, werd Caillat in 2007 beroemd met haar 3x platina, Billboard Top 5 debuutalbum Coco. Op dit album staan onder andere de multi-platina hitsingles 'Bubbly' en 'Realize'. Eerder werkte Colbie Caillat samen met o.a. Taylor Swift, Jason Mraz, Brett Young en Brad Paisley. In de loop van haar uitzonderlijke carrière ontving de singer-songwriter twee GRAMMY Awards en vijf GRAMMY-nominaties. In 2009 was ze de eerste winnaar van Billboard's Rising Star Award (latere winnaars waren onder andere Lady Gaga, Ariana Grande en Halsey).

 

Colbie Caillat

 

Onlangs werd Caillat besproken in de pers, waaronder NPR Weekend Edition, GRAMMY.com, CMT en American Songwriter - die haar nieuwe album Along the Way beschreef als "misschien wel het meest kwetsbare dat ze ooit heeft laten zien”. Haar trouwe en groeiende fanbase blijft de bekroonde songwriter steunen in haar nieuwste project.

De zangeres, die in Californië opgroeide en nu in Nashville woont, wendde zich tot het maken van nieuwe muziek om met haar liefdesverdriet om te gaan. Along The Way is hiervan het resultaat. Ondanks de verbreking van haar verloving en zelf in romantische verwikkelingen geraakt te zijn, gelooft Caillat nog steeds dat het leven mooi is:

"Mijn vorige partner leerde me het belang van de beroemde quote 'This too shall pass.' Hij vertelde me: 'Als je gelukkig bent, geniet er dan volledig van - want het kan zijn dat het niet blijft duren. Als je verdrietig bent, weet dan dat het ook niet blijvend zal zijn. Dat zou je wat opluchting moeten geven.' En hij heeft gelijk."

"Wat ik door mijn ervaring met liefde heb geleerd, is dat je je er niet voor hoeft te schamen," deelt ze. "Met je hele wezen liefhebben in de wetenschap dat het kan eindigen, is nog steeds de mogelijke pijn waard omdat het ons zoveel helpt voor onze persoonlijke groei. Of het nu wijsheid, dankbaarheid of empathie is, liefde kan ons naar een vredige plek in onszelf leiden. En tegelijkertijd help je iemand anders groeien."

Along The Way belichaamt die positiviteit; tijdens haar muzikale reis en het experimenteren met nieuwe geluiden heeft Caillat op levendige wijze een moment in haar leven vastgelegd door middel van muziek.

Hall-of-Fame, GRAMMY-winnende songwriter Liz Rose (Taylor Swift, Alison Krauss, Carrie Underwood) en 7X chart-topping songwriter AJ Pruis (Scotty McCreery, Maddie & Tae, Alana Springsteen) werkten veelvuldig samen aan het album. Het trio heeft diep gegraven om Caillat's verhaal te vertellen door haar huidige muzikale lens - dit omvat bijna een decennium van wonen, schrijven en optreden in Nashville.

Sinds de release is Colbie op tour geweest om haar nieuwe muziek te delen met uitverkochte zalen in de VS, Canada en Brazilië. In maart maakt ze haar langverwachte terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland voor arenavoorstellingen op het C2C Festival en de CMA Songwriters Series:

Zat 2 maart - C2C Festival, RTM Stage, Rotterdam

Zon 3 maart - C2C Festival, Verti Music Hall, Berlijn

Do 7 maart - CMA Songwriters Series, Indigo bij de O2, Londen

Za 9 maart - C2C Festival, O2 Arena, Londen

 

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE | TIKTOK

 

­