vrijdag, 10 mei 2024 08:45

George Strait komt met nieuw album!

George Strait en Chris Stapleton in de Lucas Oil Stadium voor een sold-out crowd van 51,132 in Indianapolis, Ind. on Saturday, May 4, 2024 George Strait en Chris Stapleton in de Lucas Oil Stadium voor een sold-out crowd van 51,132 in Indianapolis, Ind. on Saturday, May 4, 2024 Photo Credit: Andy Barro

Vanaf het moment dat George Strait zaterdagavond (4 mei 2024) het podium betrad van het Lucas Oil Stadium in Indianapolis, was het duidelijk dat hij en de Ace in the Hole Band het optreden voor fans hadden gemist. "Het is zo fijn om terug te zijn... man, het is al zes maanden geleden, en dat is te lang," zei Strait toen hij het uitverkochte publiek van 51.132 begroette, voordat hij plaagde wat er de komende twee uur zou gebeuren.

Nieuwe Muziek, Nieuwe Hoop

"We hebben ook wat nieuws, ik ga wat nieuwe dingen toevoegen gedurende de avond, omdat ik uiteindelijk toch weer een nieuw album heb opgenomen, en ik ga er vanavond een paar nummers van spelen," deelde Strait mee na twee nummers gespeeld te hebben, waarbij hij het eerste van drie, "Three Drinks Behind," speelde van zijn aankomende album, terwijl hij ook onthulde dat het nieuwe studioalbum de titel Cowboys and Dreamers zal dragen.

Het was ook een avond van verbinding voor alle cowboys en dromers in het publiek. Tijdens "Check Yes or No" werd een stel verloofd terwijl omringende fans het moment vastlegden en deelden in hun viering. En voor "How 'Bout Them Cowgirls" merkte Strait op: "Ik zie altijd graag wat cowboys in het publiek, want dat betekent dat cowgirls in de buurt zijn." Na even gepauzeerd te hebben om te delen dat het volgende nummer geschreven was door zijn langdurige manager, Erv Woolsey, zelf een cowboy die onlangs is overleden, deelde Strait: "Ik mis je, Erv."

"We doen altijd graag nummers van onze oude helden die ons zijn ontvallen, en we hebben deze eindelijk opgenomen en gaan hem nu live spelen, dit is 'Waymore's Blues,'" bood hij halverwege zijn set van 32 nummers aan.

Stapleton voegde zich halverwege bij de Texaan op "Pancho and Lefty," bleef op het podium voor "You Don't Know What You're Missing," een albumtrack die hij schreef voor Strait's Love Is Everything, en onthulde hun allereerste samenwerking, "Honky Tonk Hall of Fame," op het aankomende album van Strait.

Gepensioneerd luitenant-generaal Leroy Sisco introduceerde gepensioneerd Amerikaans leger soldaat Issac Boshi in een ontroerend moment op het podium, waarbij hij een nieuw huis aan de held presenteerde en opmerkte dat het zijn 113e huispresentatie was met Strait via het Homes 4 Wounded Heroes Program van de Military Warriors Support Foundation.

Een Gedenkwaardige Avond

Zaterdag was Strait's eerste show terug na verwoestende verliezen voor zijn tourfamilie, waaronder zijn langdurige manager, Woolsey, Ace in the Hole-lid Gene Elders en tourmanager, Tom Foote. Strait nam de gelegenheid te baat om hun afwezigheid gedurende de avond te erkennen. "De afgelopen paar maanden zijn een moeilijke tijd geweest... muziek maakt alles beter. Bedankt dat jullie zijn gekomen - we hebben vanavond een geweldige tijd gehad. Deze is voor Erv, en Gene en Tom," voordat hij afsloot met een toegift van zes nummers.

 

­