woensdag, 04 december 2019 13:45

George Strait: Amarillo by Morning Is mijn meest favoriete nummer

 George Strait stond in november 2016 op het podium van de Gruene Hall  in  Texas, en gaf een ​​bijna twee uur durende set ter ere van zijn toen nieuwe album Strait Out of the Box: PartII.

Tijdens het concert trakteerde George de aanwezigen op een aantal van zijn meest geliefde hits, waaronder 'Troubadour', 'Wrapped' en 'Amarillo by Morning', waarvan hij zei dat dit zijn 'meest favoriete nummer' was.

"Mijn meest favoriete nummer dat ik ooit heb opgenomen, en het was groot in de dancehalls," zei George vanaf het podium in Gruene Hall. “Mensen hebben hier altijd om gevraagd. De song heet ‘Amarillo by Morning’ en ik vindt het heerlijk om te zingen. "

Amarillo by Morning  is de definitieve ode aan de cowboy, van gebroken botten tot het eindeloze reizen. Zoals we horen in het derde couplet: I ain’t got a dime, but what I got is mine / I ain’t rich, but Lord I’m free . Verrassend genoeg was dit nooit een nummer 1 song geworden voor George. Het behaalde de nummer 4 positie in 1983. Een hoop mensen beschouwen het als zijn meest kenmerkende song.

Bekijk hieronder de uitvoering van George, die onlangs op zijn YouTube-pagina werd uitgebracht.

 

 

­