Gary Allan 25 juni met nieuw album 'Ruthless' Gary Allan; foto Eric Adkins

Gary Allan 25 juni met nieuw album 'Ruthless' HOT

11 mei 2021

Gary Allan heeft zijn langverwachte nieuwe album Ruthless aangekondigd op 25 juni. Pre-order Ruthless HIER. De inwoner van Californië markeert zijn terugkeer in de schijnwerpers met een verbluffend album met 13 nummers, geproduceerd door Mark Wright, Tony Brown, Greg Droman, Jay Joyce en Allan zelf. De songwriting schittert en zet de toon voor een oeuvre dat boeiend en fris aanvoelt. De voortreffelijke instrumentatie is een uitblinker op de plaat die een laag van complexiteit en aantrekkingskracht toevoegt, ontleend aan Allans diepgewortelde invloeden uit de jaren '80 en '90. Allans unieke vertelkunst in combinatie met zijn artistieke aard verbindt het project op meesterlijke wijze tot zijn beste werk tot nu toe.

"Dit is een montage van alles wat ik heb gedaan sinds mijn laatste album", zegt Allan over Ruthless. "Het is waar ik van hou. Ik blijf beïnvloed door de jaren '90, maar ook door de jaren '80. Voor dit album zijn 26 tracks opgenomen. Toen ging ik terug naar de studio en nam ik nog drie of vier nummers op. Toen keerde ik terug voor nog twee. Van elk van deze vele sessies heb ik de coole dingen eruit gehaald die ik op de plaat wilde hebben. "

 

 

Allan kondigde deze week Ruthless aan tijdens een speciaal livestream-optreden van House of Blues Studios in Nashville, exclusief op zijn Facebook- en YouTube-pagina's. Tijdens de livestream luisterde Allan zijn fans voor het eerst naar zijn nieuwe muziek, waaronder de smeulende leadtrack "Temptation" die vandaag is uitgebracht. Allan heeft de gloednieuwe merchandise-collectie die kan worden gekocht met de pre-order van het album, inclusief exclusieve t-shirts, hoeden, vinyl en meer, op zijn website ruthless.garyallan.com gedropt.

 

Gary Allan - Ruthless
Artwork Credit: Craig Allen

RUTHLESS Track List:

 1. Temptation (Written by Nicolle Galyon, Chase McGill and Jon Nite)
 2. Waste Of A Whiskey Drink (Written by Josh Kear, Michael Hardy and Mark Holman)
 3. Till It Felt Like You* (Written by Kyle Jacobs, Joe Leathers and Matt Warren)
 4. Slide (Written by Ross Ellis, Alex Kline and Michael Whitworth)
 5. Pretty Damn Close* (Written by Gary Allan, Sarah Buxton, Rodney Clawson and Matt Warren)
 6. High As I’ve Ever Been* (Written by Matt Warren, James Slater and Skip Black)
 7. What I Can’t Talk About* (Written by Jim Beavers, Lindsay Rimes and Matt Rogers)
 8. SEX (Written by Nicolle Galyon, Shane McAnally and Matt Jenkins)
 9. Trouble Knows Trouble (Written by Steve Bogard, Jason Sever and John Edwards)
 10. Ruthless (Written by Hillary Lindsey, busbee and Ryan Hurd)
 11. Unfiltered** (Written by Blair Daly, Brad Warren and Brett Warren)
 12. Little Glass Of Wine* (Written by Jesse Winchester)
 13. The Hard Way* (Written by Matt Warren and Carey Ott)

Produced by Mark Wright and Tony Brown

*Produced by Gary Allan and Greg Droman

**Produced by Jay Joyce

 

 

Over Gary Allan

Met de allure van een hedendaagse outlaw heeft Gary Allan fans, collega's en critici voor zich gewonnen met zijn kenmerkende mix van smeulende zang, rebelse teksten en rauwe live optredens. Terwijl hij een kracht werd in de countrymuziekscene, is Allan bij elke stap trouw gebleven aan zijn artistieke stem. In 2016 tekende Allan opnieuw bij Universal Music Group Nashville, de thuisbasis van het label voor zijn hele carrière van vierentwintig jaar. Zijn laatste album, Set You Free, stond bovenaan de Billboard 200, een primeur voor Allan. Het album debuteerde ook bovenaan de Billboard Country Album-hitlijst (voor de vierde keer op rij) en produceerde zijn vijfde nummer 1 country-radio-hitlijsttopper met "Every Storm (Runs Out Of Rain)." De inwoner van Californië bracht zijn eerste album, Used Heart for Sale, uit in 1996 en heeft sindsdien acht extra studioalbums uitgebracht met meer dan 8 miljoen albums, is gecertificeerd als platina op drie back-to-back albums en is vijf keer gecertificeerd met goud. Allan heeft vijf nummer 1-hits op de countryradio, veertien Top 10-hits op zijn naam staan ​​en heeft in totaal meer dan 2,6 miljard streams verzameld. Zijn album Smoke Rings in the Dark vierde onlangs zijn 20-jarig jubileum met de release van zijn allereerste vinyloptreden. Hij wordt beschreven als 'duister en dromerig' in Entertainment Weekly, 'soulvol en ruig' in Playboy en wordt door Rolling Stone als een 'buitenbeentje' beschouwd. Hij heeft zalen uitverkocht als headliner van NY tot LA, verscheen op The Tonight Show met Jay Leno, Late Show met David Letterman, Late Night with Jimmy Fallon, Live with Kelly and Michael and Jimmy Kimmel Live. Hij is ook beland op de covers van Country Weekly, Pollstar en People magazine.

­