vrijdag, 23 augustus 2019 09:45

Garth Brooks wordt onderscheiden met 'George H.W. Bush Award' voor filantropie

garth brooks 2019 nederland

 

Garth Brooks zal binnenkort weer een prijs kunnen toevoegen aan zijn overvolle trofeeënkast.

 

De prijs heeft de lange naam naugural George H.W. Bush Points of Light Award for Caring and Compassion.

 

Points of Light is een wereldwijde non-profitorganisatie welke is toegewijd aan het versnellen van een door mensen aangedreven verandering, de prijs is in het leven geroepen om de mensen te eren die oplossingen bieden voor de moeilijkste uitdagingen in de wereld en de bijzondere eigenschappen van zijn overleden oprichter en tevens de 41e president van de Verenigde Staten, George H.W. Bush.

 

Garth wordt op 26 septembe onderscheiden tijdens het The George H.W. Bush Points of Light Awards Gala in New York City. Voormalige presidenten George W. Bush, Jimmy Carter, Bill Clinton en Barack Obama zullen dienen als erevoorzitters van het Gala.

 

Garth richte in 1999 het Teammates For Kids op samen met Bo Mitchell en ze hebben met meer dan 4.700 professionele atleten uit honkbal, voetbal, basketbal, hockey, voetbal, rodeo en racen maar liefs meer dan $ 100 miljoen dollar opgehaald. En met dit geld kinderen in meer dan 60 landen over de hele wereld te helpen. Tevens hebben Garth en zijn vrouw Trisha Yearwood al meer dan tien jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Habitat for Humanity.

 

­