donderdag, 27 februari 2020 17:53

Garth Brooks onderscheiden met “Billboard Icon Award”

Garth Brooks Billboard Icon Award

Countryarth Hall of Fame lid Garth Brooks zal binnenkort nog een prijs kunnen toevoegen aan zijn overvolle trofeeënkast: de Billboard Icon Award.

Garth zal de prijs ontvangen tijdens de Billboard Music Awards 2020 , die op 29 april om 20.00 uur live vanuit Las Vegas wordt uitgezonden in de US, Garth zal ook tijdens de uitzending optreden .

De prestaties van Garth op het gebied van Billboard omvatten maar liefs negen nummer 1 albums in de Billboard 200 lijst, 17 nummer 1 albums in de hitlijst van Top Country Albums en 19 nummer 1 singles. Garth is de eerste en enige artiest in de geschiedenis die acht diamantgecertificeerde albums behaalde met een omzet van meer dan 10 miljoen verkopen per stuk. Garth is ook de best verkopende solo-artiest in de Amerikaanse geschiedenis, gecertificeerd door de RIAA met meer dan 156 miljoen album verkopen.

Garth sluit zich aan bij een gewaardeerde groep van acht artiesten die de Billboard Icon Award hebben ontvangen: Cher, Neil Diamond, Celine Dion, Jennifer Lopez, Prince, Stevie Wonder, Janet Jackson en Mariah Carey.

 

­