donderdag, 15 oktober 2020 10:15

Garth Brooks geëerd met Billboard Icon Award

Op woensdagavond (14 oktober) verklaarde Billboard wat miljoenen Garth Brooks fans al weten sinds 1989. Hij is een waar icoon.

Billboard Icon Award

Nu is het gewoon officieel. Bij de Billboard Music Awards van dit jaar in Los Angeles nam Garth de prijs in ontvangst die in 2011 in het leven werd geroepen om uitmuntende artiesten. Het eerste jaar ging de prijs naar Neil Diamond. Daarna waren het Stevie Wonder, Prince, Jennifer Lopez, Celine Dion, Cher, Janet Jackson en Mariah Carey. Brooks is de eerste countryartiest die de trofee mee naar huis neemt.

Hoewel de prijs geen verrassing was, leek Brooks nog steeds bescheiden en dankbaar toen hij zijn gedachten deelde met de kijkers thuis. "Als ik één persoon - of één entiteit zou moeten bedanken, zou het God zijn, want door Hem zijn alle dingen mogelijk" zei Garth voordat hij zijn oude manager Bob Doyle bedankte en zijn hele team. De liefde van zijn leven Trisha Yearwood, zijn drie dochters en country radio. 'countryradio: dit heb je me gegeven', zei hij. 'En aan al die mensen die die tribunes vullen, bedankt. Bedankt voor mijn leven. "

 

 

 

Voorafgaand aan de show ging Garth met Billboard zitten om te praten over de weg die hem hierheen leidde.

"Mijn zwaarste werkdag in deze branche voelde nooit als werk", zei Brooks. Hij is de bestverkochte soloartiest in de geschiedenis van de VS, met een verkoop van 159 miljoen albums. "De zegen in deze (pandemie) vloek is dat mijn liefde voor het spelen van muziek veel verder gaat dan alles wat met geld te maken heeft. Dat moet je eigenlijk uitzoeken, want in deze branche betalen ze je te veel. Ik mis het zo erg. Ik mis de mensen. Ik mis de band en de crew. Maar ik mis wat er gebeurt als de mensen en de band en de crew allemaal samenkomen.

'Die mooie twee uur. Het voelt als drie minuten. Het is gewoon fantastisch. "

Luke Combs was ook bij de Billboard Music Awards, waar hij een van zijn nieuwste nummers "Better Together" uitvoerde. Kane Brown, Swae Lee en Khalid werkten samen aan een uitvoering van hun 'Be Like That'. En Brooks speelde een medley van zijn hits van de afgelopen 30 jaar, en eindigde met de kenmerkende nummers "The Thunder Rolls" en "The Dance".

 

 

­