donderdag, 05 maart 2020 19:54

Garth Brooks erkent Tornado slachtoffers tijdens Gershwin prijs (Bekijk)

Garth Brooks -Gershwin Prize

De Library of Congress eerde Garth Brooks met de Gershwin Prize for Popular Song tijdens een eerbetoonconcert op 4 maart in Washington, D.C.

De Gershwin-prijs, zo genoemd naar de bijdragen aan het schrijven van iconische melodieën door George en Ira Gershwin, erkent nog in leven zijnde artiesten voor hun voorbeeldige prestaties op het gebied van het schrijven van liedjes.

Songwriters die eerder de Gershwin prijs in ontvangst mochten nemen zijn Willie Nelson, Paul McCartney, Paul Simon, Stevie Wonder, songwriting team Burt Bacharach en wijlen Hal David, Carole King, Billy Joel, Smokey Robinson, Tony Bennett, en Emilio & Gloria Estefan.

Tijdens zijn acceptatietoespraak tijdens de ceremonie nam Garth een moment om de slachtoffers te herkennen van de tornado's die in de vroege uren van 3 maart door Tennessee trokken, waarbij 25 mensen werden gedood en honderden gebouwen werden verwoest.

“In honor of our sweet, sweet Volunteers from the great state of Tennessee,” aldus Garth, “I’m going to request, humbly, a moment of silence for those who have fallen and those who are still missing.”

Garth, die 58 jaar oud is, is de jongste ontvanger van de prijs. Hij is ook de tweede country artiest die de prijs ontvangt, na Willie Nelson in 2015. Het concert wordt uitgezonden op PBS-stations in het voorjaar van 2020.

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­