donderdag, 07 december 2017 11:28

Film over Bluebird Cafe in Nashville

Bluebird Cafe

 

Bluebird Cafe

Het is de legendarische Nashville-hotspot welke wereldwijd bekend is en die heeft meegeholpen aan het lanceren van carrières van vele grootte namen in new country.

 

Nu lanceert Bluebird Cafe zijn eigen campagne voor een documentaire over haar geschiedenis. En wie anders speelt de grootste rol van iedereen die hier startte?

 

 

Garth Brooks

Garth Brooks op het Bluebird Café (foto van GarthBrooks.com)

 

 

Een rijke geschiedenis

Het Bluebird Café viert zijn 35 jarig jubileum en lanceerde de carrières van vele artiesten. Maar de grootste van allemaal is natuurlijk Garth Brooks. En volgens Rolling Stone is Garth hun zeker heel dankbaar. “What do I owe the Bluebird? Just everything I’ve got,” aldus Garth

 

Het café opende in 1982 in de Green Hills van Nashville. Ze hadden nu niet echt een veelbelovend begin. Ze gaven bijvoorbeeld flessen champagne weg omdat ze hun drankvergunning niet hadden en er was ook nog eens een brand geweest. Niettemin groeide de club uit tot een prominente plaats in Nashville. Het was de place to be voor ambitieuze artiesten, waaronder megaster Taylor Swift.

 

Om deze rijke geschiedenis te vieren, is een nieuwe fundraising gaande om Bluebird Cafe: The Movie te ondersteunen. De campagne werd medio oktober 2017 gelanceerd met een Facebook Live-evenement daar.

 

Om de film te financieren, kan men direct doneren, en er zijn extraatjes die daarbij horen. Deze omvatten alles, van filmposters en T-shirts tot het laten graveren van je naam op een stoel van de Bluebird.

 

Bluebird Cafe

 

Een indrukwekkende reeks

Brian Loschiavo zal de film regisseren. Om het verhaal te vertellen zijn er indrukwekkend veel artiesten!

 

Wie op de lijst staan om te interviewen zijn oa Garth Brooks, Vince Gills, Maren Morris, Kelsea Ballerini, Pam Tillis, Old Dominion, Kathy Mattea, Kacey Musgraves, Hunter Hayes en vele anderen.

 

Verschillende cast-leden uit Nashville zullen ook in de film verschijnen. Deze zijn oa Esten, Lennon en Maisy Stella, Chris Carmack, Jonathon Jackson, Sam Palladio en Clare Bowen.

 

Garth Brooks heeft onlangs een privé-concert gegeven in de Bluebird. Naast hem waren drie songwriters van enkele van hen zijn de beroemde hits: Victoria Shaw ("The River"), Tony Arata ("The Dance") en Kent Blazy ("If Tomorrow Never Comes").

 

Met zo'n rijke geschiedenis zullen new country muziekfans en liefhebbers zeker genieten van Bluebird Cafe: The Movie.

 

­