woensdag, 10 maart 2021 16:18

Exit 216 en Nikki Williams met “Robbery”

Exit 216, het duo bestaande uit hit-songwriter Steven Battey ('One Number Away' van Luke Combs, 'Sugar' van Flo Rida, 'Buzzin' van Mann) en Cole Burkett, werkt samen met songwriter en artiest Nikki Williams aan hun nieuwe single, "Robbery", gepland voor 12 maart (pre-order HIER).

Exit 216 reageerde op de samenwerking en zei: "We bedachten het idee voor een nummer met Nikki in gedachten. Ze bedacht haar couplet en we namen het dezelfde dag op. Ze is een superster! We wilden plezier hebben met dit nummer. , en we zijn allemaal erg blij met hoe het uitpakte! "

Nikki Williams voegde eraan toe: "Ik geloof in wat Exit 216 doet, en ik denk dat de muziek voor zichzelf spreekt! Countrymuziek heeft altijd mijn hart gehad en ik kijk ernaar uit om in de toekomst meer met deze jongens samen te werken. We zijn allemaal erg trots op deze song! "

Een officiële videoclip voor "Robbery" werd gefilmd in The Local in Nashville en gaat in première op 11 maart bij CMT.

 

Exit 216

De reis van Exit 216 begon in januari 2020 toen Battey op zoek was naar een duopartner en werd voorgesteld aan Cole Burkett. Battey had het idee om een ​​duo te vormen dat een natuurlijk country-soulgeluid zou brengen zonder af te dwalen van waar luisteraars van countrymuziek naar aangetrokken worden. Na een paar songwritingsessies samen, viel de kracht van de muziek niet te ontkennen. Battey en Burkett vormden samen Exit 216 (een verwijzing naar de uitgang naar de internationale luchthaven van Nashville). Sinds hun oprichting hebben de twee muziek geschreven en opgenomen die begin 2020 zou worden uitgebracht, maar net als zoveel andere artiesten werden vanwege de verspreiding van COVID-19 zijn de releaseplannen stopgezet. Pas toen Battey mee schreef aan "Brother" en de twee samenkwamen om het nummer op te nemen, voelden ze zich gedwongen om het nieuwe nummer uit te brengen om positiviteit af te dwingen, anderen aan te moedigen en verandering te stimuleren.

Steven Battey

Na substantieel succes te hebben gehad als popsongwriter / producer, verhuisde Steven Battey (geboren in Savannah, GA) in 2014 van Los Angeles naar Nashville om een ​​carrière in de countrymuziek na te streven. Met veel credits op zijn naam, waaronder het winnen van een Grammy Award voor zijn bijdragen aan Madonna's Revolver-plaat, twee Grammy-nominaties voor zijn werk aan Justin Bieber's gecertificeerde platina-album My World 2.0 en Flo Rida's Top 5 Billboard Hot 100-hit, "Sugar" en meest recentelijk schreef Battey mee aan de # 1 Billboard Country-hit en 2019 ASCAP Song of the Year, "One Number Away" van Luke Combs, "Battey heeft bewezen een innovator te zijn met onmiskenbaar talent en visie.

Cole Burkett

Terwijl Steven zijn weg baant in Music City, was Cole Burkett een middelbare scholier die woonde in Smyrna, Tenn. Burkett had een uitzonderlijk, rauw muzikaal talent voor zijn leeftijd. Toch waren zijn zinnen gericht op het spelen van universiteitshonkbal en het voortzetten van zijn opleiding. De toekomst van deze twee samenwerkingen lijkt hoogst onwaarschijnlijk. Burkett studeerde in 2017 af op de middelbare school en sloeg een honkbalbeurs af om zijn energie in het schrijven van liedjes te steken. Tegen de tijd dat hij 19 was, had hij al een uitgebreide catalogus met liedjes en begon hij de aandacht te trekken die hem ertoe zou brengen om samen te werken met enkele van de beste schrijvers en producers van Nashville. Burkett begon een naam te verdienen voor het geschenk dat hij had, niet alleen als een natuurlijke songwriter, maar ook als een vooraanstaande zanger en speler.

Nikki Williams

Nikki Williams, artiest van Red 3 Music Group, heeft bewezen een van de meest diverse songwriters en artiesten ter wereld van dit decennium te zijn. Williams verhuisde als tiener (met haar gezin) vanuit Zuid-Afrika naar de Verenigde Staten en tekende op 18-jarige leeftijd bij Sony Music Publishing. Drie jaar later sloot ze een deal met Universal / Island / Def Jam Records. Haar songwritingcredits omvatten Lauren Alaina's "Like My Mother Does", Demi Lovato's platina verkopende "Heart Attack", Laura Pausini's "Le Due Finestre" (de nieuwste single van Laura's Latin Grammy-winnende album Fatti Sentire). Ze schreef ook mee aan 'Fly Again' van de Country Strong-soundtrack, 'You Don't Get 2 Do That' van Nash Overstreet, 'Brand New Man' en 'Magnetic', 'Girlz' van L2M met Mo Brown en Ronnie. Milsap's "Make Up (Feat. Mandy Barnett)."

Haar debuutsingle "Kill, Fuck, Marry" werd geproduceerd door Stargate en mede geschreven door Sia Furler en werd uitgebracht in november 2012. Haar tweede single, "Glowing", werd uitgebracht in december 2012. Het nummer werd geschreven door Williams, Arnthor Birgisson, Daniel James, Leah Haywood, Bebe Rexha en Sandy Vee,

Williams blijft schrijven en opnemen en verdeelt haar tijd tussen LA en Nashville. Met een groeiende catalogus ziet 2021 er veelbelovend uit voor Williams als artiest om zonder beperkingen naar te kijken. 

Hieronder de teaser voor Robbery

Hieronder de hit van Exit 216 - Brother 

 

 

­