Erin Enderlin met nieuwe EP "Barroom Mirrors"

18 oktober 2021

Na de release van haar veelgeprezen Faulkner County, uitgeroepen door Rolling Stone tot een van de Top 20 "Best Country and Americana Albums" van 2019. Brengt de in Nashville gevestigde zangeres, songwriter en verhalenverteller Erin Enderlin haar nieuwe EP Barroom Mirrors uit, nu overal verkrijgbaar

Enderlin heeft nieuwe muziek geschreven en opgenomen op haar eigen voorwaarden, spelend met het idee om een ​​nummer per keer uit te brengen in plaats van zich te concentreren op een nieuwe "full-length", enthousiast om verbinding te maken en op nieuwe, opwindende manieren te creëren.

"We hebben allemaal een hectisch leven, wat het krijgen van deze kleine goudklompjes - deze liedjes - geweldig maakt", merkt Enderlin op. “Voor elk nummer heb je extra tijd en aandacht. Het is alsof, oké, dit kan vandaag je baby zijn. Je kunt echt je tanden in dit nummer zetten en het uitzoeken."

Deze onafhankelijke aanpak heeft de zangeres meer tijd, kansen en artisticiteit gegeven om een ​​speciale verzameling van zes nummers te creëren, waaronder een opwindende samenwerking met viervoudig GRAMMY-prijswinnaar Rosanne Cash, 'Cut Through Me'.

"Toen ik de naam van Rosanne Cash liet vallen in mijn nummer 'Queen of Marina del Rey', was de scène een artiest op een open mic-avond en liet Rosanne een biljet van vijf dollar in haar hoed vallen", vertelt Enderlin. “Ik dacht dat als Rosanne Cash je muziek goedkeurend knikte, dat het ultieme compliment zou zijn.

"Ik heb zoveel respect voor Rosanne, ze is zo bemoedigend geweest en om met haar aan dit nummer te werken was, met het risico afgezaagd te klinken, een absolute droom die uitkwam", besluit Enderlin.

Eind 2020 hoorde Rosanne Cash Enderlins 'Queen of Marina del Rey', een album van Faulkner County dat opvalt met saloonwaardige piano en een kort verhaal vol lyrische details. Cash wordt in het nummer gecontroleerd, samen met haar vriend, Elton John. Cash stuurde het album naar John, en zijn reactie op de dronken, campy branie van het nummer was om Enderlin uit te nodigen voor zijn podcast, Rocket Hour.

Om de release van Barroom Mirrors te vieren, heeft Enderlin op 15 oktober, opnieuw opgetreden vanuit de gevierde kring op het Grand Ole Opry-podium, waarmee ze haar 15e verschijning op het historische programma markeert.

Vorige maand werd Enderlin vergezeld door de Canadian Country Music Hall of Fame en Grand Ole Opry-lid Terri Clark voor de release van "If There Weren't So Many Damn Songs", geprezen door Rolling Stone als een "barkruk-weeper" en "een leerboek countrynummer, zowel qua lyriek als muzikaliteit', terwijl Billboard het nummer een 'verfrissende, met viooltjes doordrenkte ode aan de blijvende aantrekkingskracht van kroegen als balsem om een ​​gebroken hart te genezen (of in ieder geval tijdelijk te verdoven)' noemt.

De eerste smaak van Barroom Mirrors werd in juli afgeleverd met "Somebody's Shot of Whiskey", geprezen door Rolling Stone als "het behouden van een losheid die aanvoelt als een huiskamerjam" en "omarmt het idee niet iedereen te kunnen behagen, ” terwijl MusicRow Enderlin prijst als “een old-school traditionalist” en pocht dat het nummer “een scheutje helder, schoon bergwater op het pannenkoekmake-upgezicht van Music Row” is.

The Arkansas-inheemse bracht haar volledige album Faulkner County in november 2019 uit en kreeg lovende kritieken, waarbij Billboard opmerkte dat Enderlin 'helemaal boeit' en 'bewijst dat traditionele countrymuziek springlevend is', terwijl Rolling Stone haar 'talent voor literaire bloei' observeert. .”

De Country Music Hall of Fame & Museum nam Enderlin op in hun jaarlijkse American Currents-tentoonstelling, met haar in de Unbroken Circle-sectie van de tentoonstelling, die hedendaagse kunstenaars die doorbraakjaren hebben gehad positioneert bij degenen die hen hebben beïnvloed, en Enderlin plaatst bij een van haar helden, Reba McEntire.

Barroom Mirrors Track List:

  1. Somebody’s Shot of Whiskey (Erin Enderlin and Ben Chapman)
  2. If I'm Not In Hell (Erin Enderlin, Kayla Ray and Kimberly Kelly)
  3. If There Weren't So Many Damn Songs feat. Terri Clark (Erin Enderlin and Kayla Ray)
  4. Cut Through Me feat. Rosanne Cash (Erin Enderlin & Leslie Satcher)
  5. When I'm Drinking Whiskey (Erin Enderlin)
  6. Barroom Mirrors (Erin Enderlin, Jordan Lehning and James Dupre)

 

 

 

 

Lees ook...

­