dinsdag, 29 september 2020 18:19

Eric Church schreef brief naar kinderen Johnny Cash

Eric Church zorgde voor een van de meest ontroerende optredens van de avond tijdens de 55e ACM Awards. Waarbij hij zijn eigen stoere huidige single samen ging met een stukje Johnny Cash-geschiedenis. Maar het ging haast niet door.

Volgens RAC Clark, de uitvoerend producent van de ACM Awards, werd over het onderwerp geïnterviewd door Country Aircheck. Eric moest  creatief worden om een stuk van Cash’s 'Ragged Old Flag' te gebruiken. In de show gebruikte hij het resoluut patriottisme van de track als een contrapunt voor zijn eigen 'Stick That In Your Country Song'. Een song over de gruizige realiteit van het moderne leven. Maar de mensen van Cash’s nalatenschap waren niet geneigd het lied te laten gebruiken.

"Toen we eraan begonnen, ontdekten we dat de Cash Estate en uitgevers erg beschermend zijn", legt Clark uit. "Hoe vaak ik er ook over sprak om het mogen te gebruiken."

In een laatste wanhopige poging schreef Eric Church persoonlijk een hartstochtelijke brief aan twee van de kinderen van Cash. Namelijk Rosanne en John Carter Cash, die beiden zelf ook artiesten zijn. We zullen waarschijnlijk nooit weten wat hij zei, maar zijn oproep moet de familie hebben overtuigd van zijn zuivere bedoelingen, want eindelijk werd toestemming verleend.

"Ik ga die brief nooit delen, maar het is de reden dat de uitvoering werd uitgezonden," zei Clark. "Zijn passie voor wat hij wilde zeggen en waarom ze hem de erfenis van hun vader konden toevertrouwen. ... "

Eric Church en zijn bedrijf vonden een gesproken woordrecitatie van het nummer, en net voordat hij aan zijn eigen single begon, speelde de stem van The Man In Black door. Church tokkelde zachtjes op zijn akoestische gitaar terwijl het verhaal zich ontvouwde, een verhaal van taaiheid in moeilijke tijden en trots op de dingen die tegenslag kunnen weerstaan. Hoe 'haveloos' ze er ook uitzien, en het effect was onmiskenbaar. Het zorgde voor een aangrijpend moment in het licht van de huidige strijd van het land, en een duidelijk hoogtepunt van een speciale avond.

“Er was veel gelijkheid door veel mensen. Een deel van mijn werk is om deze dingen tot leven te brengen, maar dit was de visie van Eric ', zegt Clark. "Hij duwde het over de top, en manman.... hij bracht het."

 

Eric Church - Stick That In Your Country Song

 

 

­