dinsdag, 04 mei 2021 10:07

Eric Church op nummer 1 in alle genres met 'Heart & Soul'

Eric Church op nummer 1 in alle genres met 'Heart & Soul' Eric Church; foto Joe Pugliese

Terwijl de lovende kritieken voor Eric Church's nieuwe drievoudige album Heart & Soul blijven binnenstromen, maakt de 10-voudige GRAMMY-genomineerde ook furore boven de Billboard hitlijsten.

Niet alleen vervangt de regerende CMA Entertainer of the Year zichzelf bovenop de topalbumverkooplijst van alle genres, aangezien Soul de nummer 1-plek overneemt na Heart's debuut in de hitlijsten vorige week, hij blijft ook drie van de Top 10 bezetten. Heart op nr. 9, exclusief voor de fanclub & op nr. 3 en Soul op nr. 1.

Bovendien zit Church bovenop de Billboard Artist 100-hitlijst voor alle genres, terwijl hij ook de eerste countryartiest wordt die tegelijkertijd de twee beste plaatsen op de Billboard Vinyl Albums-hitlijst bezet sinds de oprichting in 2011, met Soul en & op nummer 1 en 2. Ondertussen op de radio komt zijn huidige single "Hell Of A View" van het Soul-album ook in de Top 5 van de Mediabase-hitlijst.

Het ambitieuze drievoudige project heeft lovende recensies gekregen van zowel fans als critici.

Eric Church is ook van plan die energie dit najaar naar de weg te brengen voor zijn toepasselijk genaamde The Gather Again Tour. Als onderdeel van wat Billboard omschreef als "de kruistocht van de Church om fans te laten vaccineren - en concerten terug te brengen", heeft hij een run van 55 steden met volwaardige arenadata gepland door de VS en Canada, die in september in Lexington, Kentucky van start gaat. en gaat tot mei 2022 in de iconische Madison Square Garden in New York City. 

Eric Church - Bunch Of Nothing

 

­