zaterdag, 11 februari 2017 15:47

Een nieuwe serie over Sun Records op CMT!

Sun Records Jumbotron Keyart

 

Op 23 Februari komt CMT met een nieuwe serie: 'Sun Records, the story'. Deze serie gaat over het verhaal van de opnamestudie 'Sun Records' in Memphis, Tennesse.

 

Sun Records volgt, Sam Phillips (gespeeld door Chad Michael Murray) die verhuist naar Memphis om zijn eigen opnamestudio te beginnen. Hier creeert hij een heel nieuw geluid met de wil van Elvis, Ike Turner, B.B. King, Johnny Cash, en vele andere. Het is een 'coming-of-age' verhaal in een tijd waar racisme hoogtij liep. Deze mensen willen hun hart volgen, en terwijl dit te doen, breken ze de culturele norm van toen der tijd.

 

Kevin Fonteyne, speelt een jonge Johnny Cash verteld; 'Dit is wat muziek doet. Het ontdoet zich van alle culturele barrieres. Van alle taalbarrieres. Je hoort een nummer, en dat is het!'.

 

Over Sun Records:

Sun Records is gevestigd in Memphis tijdens de tumultueuze vroege dagen van de burgerrechtenbeweging, vertelt het verhaal van niets minder dan de geboorte van rock 'n' roll. Geleid door Sam Phillips, jonge musici als Johnny Cash, Elvis Presley, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis combineerde de stijlen van de hillbilly country met de 1950 R & B sound gecreëerd door artiesten als Muddy Waters, BB King, Fats Domino en Ike Turner, en veranderde de loop van de muziek voor altijd. De serie vertelt het verhaal van deze jonge kunstenaars vaak schokkend en plotselinge snelle opkomst aan bekendheid in het gezicht van ingrijpende politieke veranderingen en sociale onrust.

 

Vanaf 23 Februari is Sun Records te zien op CMT. (Voor de mensen die geen CMT hebben, hopelijk kunnen wij dit natuurlijk ook snel ergens anders op bekijken!)
Wat denken jullie? Lijkt het jullie wat? Persoonlijk, lijkt mij het heel tof!Bekijk hieronder de officiele trailer en klik hier voor meer informatie en beelden van de serie.


 

 

April

Loving country music!

­