woensdag, 10 april 2019 16:00

Earl Thomas Conley op 77 jarige leeftijd overleden

 https://pbs.twimg.com/media/D3zlbEvWAAAUASL.jpg:large

 

Earl Thomas Conley is op 77-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd via Twitter door Blake Shelton aangekondigd en werd bevestigd door Fred Conley (Earl’s broer) via de Tennessean.
Fred liet weten dat Earl op 10 april om 12:20 uur stierf, Earl had al last van lichte dementie.

 

Earl stond bekend om het mixen van verschillende muziekstijlen en zijn diepe intelligente teksten, wat ze ook wel “thinking-man’s country” noemen. Waarbij hij vaak de regels van het traditionele country verboog.

Earl heeft in de jaren tachtig maar liefs 18 #1 hits opgenomen, waaronder 'Fire and Smoke', Somewhere Between Right and Wrong, 'Right From the Start', 'Love Out Loud' en meer.’

Earl bracht vijf Top 10-albums uit, waaronder zijn goude Greatest Hits in 1985, evenals opgenomen duetten met legendes zoals Emmylou Harris en Keith Whitley.

 

Earl's vroege songwriting credits waren oa "Smoky Mountain Memories" voor Mel Street en " and “This Time I’ve Hurt Her More Than She Loves Me" voor Conway Twitty.

Blake Shelton citeerde Earl als zijn "all-time musical hero" en zijn favoriete song van Earl was "What I'd Say" Blake zijn hoogtepunt in zijn carrière was het schrijven van de song "All Over Me" samen met Earl.

 

"Ik stond die ochtend extra vroeg op, zodat ik wakker en alert zou zijn," zei Blake in 2002. "Ik was zo nerveus dat ik twee potten koffie heb gedronken. Dus toen ik bij zijn huis aankwam, vroeg ik hem eerst of ik zijn badkamer kon gebruiken. Toen ik daar aankwam, was dat het enige wat ik kon bedenken, 'ik gebruik het toilet van Earl Thomas Conley'.

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­