zaterdag, 05 maart 2016 09:51

Douwe Bob naar Songfestival met New Country nummer

 

{media id=3265,layout=solo}

 

Douwe Bob zal in mei Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival met het New Country nummer Slow Down.
Dit werd gistrenochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Amsterdam. "Wij gaan te snel", zegt Douwe Bob in een verklaring. "Slow Down is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef."

 

 Slow Down schreef Douwe samen met Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra in Portugal, Spanje en Zweden.

 

De zanger beschrijft het nummer als een "state of mind". "Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper."

 

Halve finale

De zanger komt op 10 mei voor het eerst in actie tijdens de eerste halve finale. Als hij daar genoeg punten weet te scoren, staat hij op 14 mei in de finale van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival. Dat lukte voor het laatst The Common Linnets, die in 2014 uiteindelijk als tweede eindigden.

 

Vorig jaar in Wenen vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis ons land met het nummer Walk along. Ze wist niet door te dringen tot de finale en eindigde in de halve finale op de veertiende plaats.

 

­