zaterdag, 14 november 2020 08:36

Doug Supernaw overleden (60)

Doug Supernaw, de countryzanger uit de jaren '90 die vooral bekend stond om zijn nummer 1 single 'I Don't Call Him Daddy', stierf vrijdag (13 november) thuis in Texas aan de gevolgen van kanker. Hij was 60.

Het relatable verhaal van "I Don't Call Him Daddy" dat geschreven is door Reed Nielsen, wordt gezongen vanuit het perspectief van een gescheiden vader die zijn jonge zoon belt om in te checken. Aan de andere kant van de lijn vertelt de jongen hem dat zijn Moeders nieuwe liefde zorgt voor de dingen, maar stelt hem gerust: "I Don't Call Him Daddy" De single stond in 1993 twee weken op nummer 1.

 

Doug Supernaw

Doug werd geboren op 26 september 1960 in Bryan, Texas en tekende bij BNA Records, een label dat verbonden is met Arista Nashville en RCA Nashville. Hij verwees naar zijn Texas roots met de titel van zijn eerste album Red and Rio Grande geproduceerd door Richard Landis.
Na de sombere ontvangst van zijn debuutsingle 'Honky Tonkin ’Fool' uit 1993, brak Supernaw landelijk door met zijn tweede release 'Reno', die hij mede-schreef. Een showcase voor zijn rijke bariton en met eerbied gearrangeerd met traditionele country, de song steeg naar nummer 4.

Supernaw ontving in 1993 ACM-nominaties voor Top New Male Vocalist en voor Song of the Year voor 'I Don't Call Him Daddy'. Zijn tijd op BNA was echter van korte duur, aangezien de singles uit 1994's Deep Thoughts from a Shallow Mind weinig grip kregen. De single uit 1995 'What’ll You Do About Me' veroorzaakte enige controverse omdat het werd gezien als gezongen vanuit het standpunt van een stalker, en bereikte nummer 16.

Supernaw verliet dat label en tekende vervolgens bij Giant Records maar scoorde slechts één hit "Not Enough Hours in the Night" die in 1996 steeg naar nummer 3. Zijn laatste hit-single was een samenwerking met de Beach Boys later dat jaar.

In de jaren 2000 werd Supernaw geconfronteerd met een aantal juridische en persoonlijke gevechten, hoewel hij de afgelopen jaren begon met het hervatten van live-optredens, waaronder optredens op het CMA Music Festival in Nashville.

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­