vrijdag, 04 februari 2022 09:46

Dolly Parton krijgt langverwachte Rock & Roll Hall of Fame-nominatie

Dolly Parton zou zomaar het volgende lid van de Rock & Roll Hall of Fame kunnen zijn. De country superster is een van de zeven genomineerden voor het eerst dit jaar voor de Rock & Roll Hall of Fame, zo maakte de organisatie achter het museum woensdag bekend. Ook voor het eerst genomineerd zijn Eminem, A Tribe Called Quest, Beck, Duran Duran, Lionel Richie en Carly Simon.

Dit jaar zijn ook 10 terugkerende genomineerden genomineerd die in het verleden niet zijn toegelaten: Pat Benatar, Kate Bush, Devo, Eurythmics, Judas Priest, Fela Kuti, MC5, New York Dolls, Rage Against the Machine en Dionne Warwick. Op de nominatielijst voor 2022 staan verschillende artiesten die vorig jaar ook genomineerd waren: Warwick, Rage Against the Machine, New York Dolls, Kuti, Devo en Bush.

Eminem is de enige genomineerde die voor het eerst in aanmerking komt tussen de 17, aangezien een artiest of band zijn eerste commerciële opname moet hebben uitgebracht ten minste 25 jaar voordat ze worden genomineerd, en het debuutalbum van de rapper, Infinite, werd uitgebracht in 1996. Ondertussen heeft MC5 in de loop der jaren zes nominaties gekregen, ondanks dat er nog niet is gestemd.

Een internationaal stemorgaan bestaande uit meer dan 1.000 artiesten, historici en leden van de muziekindustrie dient elk jaar de genomineerde stembiljetten in, rekening houdend met de muzikale invloed van de artiesten, de lengte en diepte van hun carrière en oeuvre en superioriteit in stijl. De inductees voor 2022 worden in mei aangekondigd en de introductieceremonie is gepland voor de herfst.

Fans kunnen hun stem tot en met 29 april indienen op vote.rockhall.com of in de Rock & Roll Hall of Fame in Cleveland. Deze stemmen van fans zullen vijf artiesten uitkiezen om het stembiljet van de fans te vormen dat naast de andere stemmen wordt geteld als het gaat om het selecteren van nieuwe kandidaten.

 

 

Fans van Parton kunnen hun stem uitbrengen tijdens het kijken naar de Academy Of Country Music Awards op 7 maart, die zojuist heeft aangekondigd dat de "9 to 5"-zanger de nacht live zal hosten vanuit het Allegiant Stadium in Las Vegas, Nevada, beschikbaar om te streamen op Amazon Prime Video.

 

Dolly Parton - Apple Jack

 

­