donderdag, 15 december 2016 20:22

Dolly Parton haalt miljoenen op voor slachtoffers brand

SMR Post Telethon

 

Dolly Parton heeft deze week 9 miljoen dollar (8,45 miljoen euro) ingezameld tijdens een marathonuitzending op de Amerikaanse televisie. Het geld gaat naar de families die begin vorige maand hun huis verloren tijdens bosbranden in de staat Tennessee.

 

''Ik ben overweldigd door de vrijgevigheid van de mensen door het hele land die hebben gedoneerd en door mijn vrienden die hun tijd, talent en geld hebben gedoneerd'', zegt Dolly in een reactie op haar website. ''De reacties waren zo overweldigend dat we nog niet de kans hebben gehad om alle donaties te tellen.''

 

De countryzangeres verwacht dan ook dat het uiteindelijke bedrag hoger is dan de 9 miljoen dollar. De tv-uitzending wordt namelijk ook nog een paar keer herhaald. Tijdens de lange tv-uitzending traden meerdere countryzangers en -zangeressen op. Ook stonden de sterren mensen die wilden doneren telefonisch te woord. Onder anderen Paul Simon en Taylor Swift doneerden elk 100.000 dollar (93.000 euro).

 

De 70-jarige Dolly komt uit het gebied getroffen door de branden. Een enorm gebied werd verwoest door de vlammen. Meer dan 2500 huizen en gebouwen gingen verloren en veertien mensen kwamen om het leven. Met het ingezamelde geld krijgen getroffen families een half jaar lang 1000 dollar per maand om ze weer op weg te helpen.

 

Lees ook...

­