zaterdag, 21 maart 2020 22:16

Dolly Parton en Kenny Rogers een opmerkelijke vriendschap

Dolly Parton en Kenny Rogers

Country legendes Dolly Parton en Kenny Rogers deelden één van de beste vriendschappen in de countrymuziekwereld.

Voor fans van country zijn Dolly Parton en Kenny Rogers hele bekende namen. Door de jaren heen hebben ze als duo talloze countryhits uitgebracht. In oktober 2017 verscheen Dolly Parton tijdens het evenement 'All In For The Gambler: Kenny Rogers' Farewell Concert Celebration ' het was een afscheidsconcert om de ongelofelijke carrière van Kenny Rogers te eren met countrysterren als Chris Stapleton, Little Big Town en Reba McEntire.

Na het eerbetoon ontmoette Dolly een interviewer van CMT en in het interview sprak Dolly over haar vriendschap met Kenny Rogers:

'Kenny's vriendschap betekent meer voor mij dan onze hitrecords. Eigenlijk zijn we een soort van zielsverwanten. Hij komt uit Texas en ik uit Tennessee. Er is een oud beroemd countrynummer 'T for Texas, T for Tennessee'. Dat zingen we altijd voor elkaar. Ik hou van zijn zang. Ik hou van zijn stem. Ik krijg er nooit genoeg van om hem te horen zingen. En ik denk dat onze stemmen geweldig bij elkaar passen, dus ik ben ook erg trots op het muzikale deel daarvan. "

Na zoveel jaren van samen genieten en muziek maken was Dolly Parton bedroefd toen Kenny uit de schijnwerpers stapte en van zijn pensioen ging genieten. "Kenny is me gewoon dierbaar en ik kan niet geloven dat we oud genoeg zijn om na te denken over met pensioen gaan. Ik denk dat hij er een beetje moe van is. Hij heeft het ook zijn hele leven gedaan. Ik ben zo trots dat ik bij hem ben tijdens het eerbetoon en ik ga hem die avond allerlei problemen bezorgen, dat weet ik zeker. "

Nu vooruit naar 2020 stierf Kenny op 81-jarige leeftijd op vrijdag 20 maart. Dolly greep naar social media om haar oude vriend te rouwen.

"Je weet nooit hoeveel je van iemand houdt totdat ze weg zijn. Ik heb zoveel geweldige jaren en een geweldige tijd gehad met mijn vriend Kenny, maar vooral de muziek en het succes ik hield van deze geweldige man en een echte vriend. Je bent nu veilig bij God en je weet gewoon dat ik altijd van je zal houden ..., ”vertelde Parton samen met twee zeer emotionele videoboodschappen.

 

 Islands In The Stream (1ste keer dat ze het samen live zongen)

 

­