woensdag, 04 maart 2020 19:34

Dixie Chicks dropt eerste single in 13 jaar “Gaslighter” (Beluister)

Dixie Chicks met Gaslighter

Het is zover! Natalie Maines, Emily Robison en Martie Maguire van de Dixie Chicks brachten vandaag hun eerste single in 13 jaar uit!

De song heet "Gaslighter"n de nieuwe song is het titelnummer van het aanstaande achtste album van de Dixie Chicks, en staat gepland op 1 mei.

De eerste single Gaslighter is een opzwepend nummer met de krachtige en eerlijke teksten waar de Dixie Chicks bij hun fans om bekend staan. De bijbehorende video haakt in op de wereldwijde vrouwenbeweging en viert de kracht van vrouwen en hun onderlinge band door de eeuwen heen.

Het nummer is mede geproduceerd door de band en Jack Antonoff, Gaslighter volgt het album Taking the Long Way van Dixie Chicks uit 2006, .

Het trio bracht ook een nieuwe video uit voor "Gaslighter", deze is geregisseerd door Seanne Farmer. Bekijk de nieuwe clip hieronder.

 

Hoewel het bijna veertien jaar geleden is dat hun prijswinnende album Taking The Long Way uitkwam, maakten de Dixie Chicks vorig jaar al een al een onverwachte comeback met hun bijdrage aan het nummer Soon You’ll Get Better van Taylor Swift, wat het country trio voor het eerst in tien jaar weer een plek in de hitlijsten opleverde. Het nieuwe album Gaslighter komt op 1 mei uit en is nu beschikbaar voor pre-order.

 

­