vrijdag, 14 augustus 2020 11:09

Devin Dawson met song geïnspireerd door Tim McGraw

Devin Dawson geïnspireerd door Tim McGraw

In 2018 opende Devin Dawson voor Tim McGraw en Faith Hill, tijdens de Soul2Soul Tour van het paar. Na een van zijn sets benaderde Dawson Tim tijdens de warming-up van de country-superster.

'We hadden eerder wat rondgehangen ... maar we hadden niet echt de kans gehad om diep te gaan,' herinnert Devin zich. "Op de een of andere manier veranderde het gesprek al snel in een soort van wijsheid of advies. Of gewoon aanmoediging, van hem... van de superster tot de nieuwe jongen in de buurt."

Nashville

Tim begon Devin te vertellen over zijn reis naar Nashville en zijn aanvankelijke worstelingen om zijn positie in de industrie te vinden. "Hij had alleen wat financiële hulp nodig om nummers op te nemen. En de labels zagen op dat moment niets in hem; hij werd genegeerd", zegt Tim tegen hem.

Dus ging Tim naar Brian Williams, een bankier die in 1988 de muziekindivisie van SunTrust Bank oprichtte. Hij verplaatste de operatie in 1990 naar Music Row. Tim vroeg Williams om een ​​lening, om zo zijn carrière gaande te houden. Hij bood zijn truck als onderpand aan.

'Brian geloofde in hem en nam de gok,' zegt Devin, 'en we weten allemaal hoe dat eindigde'.

Tim had het verhaal nog nooit in een lied veranderd maar Devin 'kon niet stoppen met het denken aand de conversatie'. Hij verspilde geen tijd en schreef het diezelfde avond laat.

"I Got a Truck"

Vandaag uitgebracht, verandert Devin's nieuwe single "I Got a Truck" Tim's echte verhaal. Over zichzelf in een inspirerend, krachtige country song. Tijdens de song vertelt hij het verhaal van Tim en Williams:

"Said the young man to the banker / As he pleaded his case / It’s the only thing I can trade you / But it’s worth more than its weight / Yeah, man, I swear I’m gonna pay you back one day / You can take that to the bank," Dawson sings. "Ain’t nothin’ but a four-wheel, hand-me-down rustbucket, doesn’t really look like much / Yeah, but when times get tough and you’re down in a rut, she gonna get you unstuck."

"I Got a Truck" is geproduceerd door Jay Joyce. Het nummer kreeg de goedkeuring van McGraw toen hij Dawson het live zag uitvoeren tijdens een show in 2019. Tim zei destijds zelfs dat hij graag zou mee zingen met Devin (die nog steeds hoopt dat dit ooit zal gebeuren).

 

 

"I Got a Truck" is Devin's eerste nieuwe release sinds zijn debuutalbum uit 2018 Dark Horse. Later dit jaar komen er meer nieuwe nummers, zegt de artiest, gevolgd door een EP begin 2021. Er komt ook een videoclip voor de single met Devin's eigen truck die hem naar Nashville bracht, een zwarte Chevy Silverado uit 1999.

In 2018 was Devin in Nederland, wij spraken toen met hem. Lees het interview.

 

Devin Dawson

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­