woensdag, 29 november 2017 12:05

DCMA Award Gala 2017 het verslag

Image may contain: 3 people, people on stage and text

 

Dit jaar hield de DCMA voor de 33e keer het DCMA Award Gala waar de jaarlijkse DCMA Awards uitgereikt worden in 12 categorieën.

 

Het DCMA Award Gala werd gehouden in het Zalencentrum ’t Dak te Leerdam en werd gepresenteerd door Shirley Ann en Eddy Gee. Het bestuur heeft een bijzondere line-up voor de avond kunnen samenstellen waarbij zowel New Country, Traditionele Country als Western Swing aan bod kwamen. De line-up voor deze avond bestond uit: Eve McKing, Windfall, The Young River, Trend en Cousin Hatfield.

 

De DCMA Awards werden in groepen van 3 uitgereikt door verschillende mensen uit de Nederlands Country Scene en het werden een paar spannende uren voor alle genomineerden.

 

Tijdens het openingswoord presenteerde voorzitter Dick Bolle de nieuwe DCMA Award. De glazen obelisk met de afbeelding van de vorige award in 3D symboliseerde de vernieuwing van de DCMA met respect naar het oude.

 

Eve McKing staat voor New Country en ging direct spetterend van start. Het was duidelijk dat de lat hoog was gelegd en het publiek kon met meezingen gelijk aan de slag. Niet alleen werd er stevig op het podium uitgepakt, Eve had nog een spontane actie in petto. Zittend op de rand van het podium zong Eve samen met Nick Jongejan van The Young River onversterkt en akoestisch Calm After The Storm.

 

Tijdens de wisseling van de bands was het tijd voor de uitreiking van de Awards voor Duo/Trio, Elektrische band en Show van het Jaar. Groot was de verassing dat de Music Road Pilots in de prijzen viel in de categorie Elektrische Band van het Jaar. Albert Rumengan nam zichtbaar verheugd de Award in ontvangst.

 

Windfall is zeker niet weg te denken uit de Country Scene. Met hun ruime ervaring zette Windfall een mooi optreden neer met covers, maar ook met eigen werk van de vele cd’s die ze gemaakt hebben.

 

Na een dankwoord van Shirley Ann en Eddy Gee werden de volgende drie Awards uitgereikt in de categorieën Akoestische Band, Album en Zanger van het Jaar.

 

Helaas waren de winnaars van deze categorieën niet aanwezig om hun Award in ontvangst te nemen. Joost de Nijs nam de honneurs waar voor Savannah en Dick van Altena en nam namens hen de Award in ontvangst. Humphrey Saalberg vertegenwoordigde Mark Blomsteel en nam voor hem de Award in ontvangst.

 

Na een korte aankondiging van Shirley Ann en Eddy was het de beurt voor de band The Young River. Deze band met jonge muzikanten timmert stevig aan de weg en speelt New Country op ongekend hoog niveau. Inmiddels heeft deze band een aantal videoclips gemaakt die in Nashville niet zouden misstaan. Naast enkele covers speelde The Young River veel eigen werk.

 

Gedurende de hele avond was het mogelijk om samen met je favoriete artiest, band of muzikant op de foto te gaan bij fotograaf Duke Francis. Hij had hiervoor een speciale photobooth ingericht. Uiteraard werd tijdens de pauze hier volop gebruik van gemaakt.

 

Na de pauze was het de beurt aan Trend. Ook deze band is een oude bekende in de country scene en speelde een combinatie van traditionele en moderne country.

 

Uiteraard ontving ook Trend de “goodiebag” met de speciale DCMA Whiskey van Shirley Ann en Eddy Gee en werd de uitreiking vervolgd in de categorieën Instrumentalist, Zangeres en Radioprogramma van het Jaar.

 

Albert Rumengan werd wederom verrast toen hij als winnaar de DCMA Award voor Instrumentalist van het Jaar in ontvangst mocht nemen. Tot ieders grote verrassing en tot groot genoegen van haar fans en het DCMA bestuur, kwam Ilse zelf haar award in ontvangst nemen en nam ruimschoots de tijd om met haar fans te praten en op de foto te gaan. Shirley Ann heeft intensief contact gehad met haar management om het een en ander mogelijk te maken.

 

Het was voor de DCMA dan ook een bevestiging dat het winnen van de DCMA Award ook voor Ilse een belangrijke gebeurtenis was en dat zij hiervoor een plaatsje heeft gereserveerd in haar drukke agenda. Tijdens haar dankwoord onderstreepte zij de ingeslagen weg van de DCMA om jong talent een podium te geven en te ondersteunen voor de toekomst. Het is mooi om te zien dat zowel Ilse DeLange als de DCMA dezelfde visie hebben en deze elk op hun eigen wijze proberen uit te dragen.

 

 De klapper van de avond was zonder meer Cousin Hatfield. Met de muziek uit de zuidelijk staten van Amerika zoals Country en Western Swing wisten ze de zaal te overtuigen van hun kwaliteit en de aanstekende muziek nodigde uit tot meeklappen en zingen.

 

Cousin Hatfield bleef nog even op het podium terwijl de laatste drie Awards werden uitgereikt. Het was nu de beurt aan Festival, Song en Meest Belovende Nieuwkomer.

 

Het was voor Rik Vinke een hele ontlading toen hij deze laatste Award in ontvangst mocht nemen.

 

Traditie getrouw werd het 33e DCMA Award Gala afgesloten met een eindlied. Door alle aan het gala deelnemende bands, tezamen met de presentatoren, werd de avond, onder begeleiding van Cousin Hatfield, afgesloten met “Ring of Fire”. Cousin Hatfield toverde zelfs nog even een trompet tevoorschijn wat het geheel compleet maakte.

 

Het was een mooi DCMA Award Gala met veel verrassingen waar we op terug kunnen kijken. Op naar het volgende gala in 2018!

 

DCMA

DCMA GALA 2017 0002

DCMA GALA 2017 0003

 

De winnaars van het 33e DCMA Award Gala. ( In volgorde van uitreiking)

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Duo/Trio : Change of Key

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Band Electrisch : Music Road Pilots

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Show :Back to the Country

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Band – Akoestisch : 4 Wheel Drive

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Album van het jaar : #Dutch Boy – Mark Blomsteel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zanger : Dick van Altena

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Instrumentalist : Albert Rumengan

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zangeres : Ilse DeLange

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Radio programma : CountryFile door Roel Stäbler

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Festival : Country en Western Festival Thorn

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Song of the Year : Lived and Gone to Heaven – Mark Blomsteel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meest belovende nieuwkomer : Rik Vinke

­