woensdag, 17 februari 2021 14:46

Darius Rucker eert Charley Pride tijdens de 95th Anniversary Special van de Opry

Bijna meer dan vijf decennia vanaf de dag dat Charley Pride de eerste zwarte zanger werd die optrad in de Grand Ole Opry, werd hij geëerd door Darius Rucker. Darius bracht het nummer 'Kiss An Angel Good Mornin' zijn kenmerkende nummer, tijdens de recente uitzending ter ere van de 95e verjaardag van deOpry.

Merkend op dat "een van de belangrijkste redenen waarom ik op dit podium mag staan ​​en zingen is vanwege zijn moed" zong de multi-platina verkopende Afro-Amerikaanse country-superster. De populariteit van het nummer zette Pride ertoe aan om het tweede zwarte lid van de Grand Ole Opry te worden, na de baanbrekende mondharmonica ster DeFord Bailey.

In 2012 werd Rucker de derde zwarte artiest die lid werd van de Opry. Toen hij hem verwelkomde, zei Vince Gill: "Ik denk niet dat er een meer geliefde man in onze muziek zit dan jij. Voordat je zelfs maar je mond opendoet en een lied zingt dat je hebt geschreven, is iedereen echt gek op je. Je zult deze plek hier vinden als een van de beste huizen die je ooit zult hebben. Bedankt dat je countryzanger wilt worden. "

Trots luisterde  hij als kind naar de wekelijkse radio uitzendingen van de Grand Ole Opry. In 1967 nodigde Opry-ster Bill Anderson Pride uit als gast op het programma. Een jaar later werd Pride gevraagd om zich bij de cast aan te sluiten, maar hij weigerde omdat zijn tourschema te druk was.

Over dat eerste optreden zei Charley Pride ooit: “Ik was zo zenuwachtig, ik weet niet hoe ik door die twee nummers ben gekomen. Het is moeilijk om me zo ver terug te herinneren, want het is al een tijdje geleden, maar ik herinner me hoe nerveus ik was.. dat kan ik je vertellen. Het was zeker een ding. "

Bekijk hieronder de Grand Ole Opry 95th anniversary show

Grand Ole Opry 95th anniversary show

 

 

­