zondag, 08 december 2019 12:27

Danny Vera hoogste nieuwe binnenkomer ooit in Top 2000

Danny Vera is met Roller Coaster de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de NPO Radio 2 Top 2000. Vera komt binnen op de vierde plaats. Nummer 1 is dit jaar wederom Bohemian Rhapsody van Queen. Dat heeft NPO Radio 2 bekend gemaakt. In een reactie aan Omroep Zeeland meldt Vera 'blij en verrast' te zijn.

Het nummer schreef Vera samen met singer-songwriter Mercy John. "Roller Coaster kruipt onder je huid. Oorspronkelijk niet eens een single, maar gewoon een song op een album van Danny Vera. Nadat Rob Stenders dit nummer vol overgave draaide op NPO Radio 2, werd het door steeds meer mensen omarmd. Roller Coaster is inmiddels een Nederlandse klassieker, die vanuit het niets hoog in de Top 2000 binnenkomt", zegt Stefan Stasse, die voor de achttiende keer deel uit maakt van het Top 2000-team. "Roller Coaster is voor altijd. Dit bewijst dat muziek verbindt. Mooi dat Nederlandse muziek zo succesvol kan zijn."

Hoogste binnenkomer

De hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000 was tot nu toe Someone Like You van Adele op 6 in 2011. Van artiesten van eigen bodem wist Marco Borsato de hoogste nieuwe notering in 2006 op zijn naam te schrijven met Rood op 17.

De klassieker van Queen voert de 'lijst der lijsten' voor de zeventiende keer aan. Hotel California van Eagles staat op de tweede plek en Piano Man van Billy Joel op 3.

Het jaar van de lijstjes

Danny Vera zegt al jaren dat hij niet veel waarde hecht aan lijsten en onderscheidingen. 'Muziek is geen wedstrijd', vindt de Zeeuwse singer-songwriter. Toch kan hij terugkijken op een jaar waarin zijn Roller Coaster een belangrijke rol speelt in vooraanstaande hitlijsten. Zo kwam hij op de eerste plek binnen in onze eigen Zeeuwse Top 40. Bij de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5 belandde Roller Coaster op de zestiende plek, de hoogste nieuwe binnenkomer. Ook in de Top 4000 van Radio 10 was Danny de hoogste nieuwe binnenkomer. Tevens werd hij de hoogst genoteerde Nederlandse artiest in de lijst. Bij de start van deze hitlijst kreeg Vera uit handen van de Zeeuwse DJ Jeroen Nieuwenhuize en Gerard Ekdom enkele awards uitgereikt.

 

Voor wie geen genoeg van Danny Vera kan krijgen: hij presenteert elke zondagmiddag tussen 17:20- en 18:00 uur zijn eigen radioprogramma bij Omroep Zeeland. Daarin draait hij zelfgekozen liedjes die je ook kunt vinden in het Spotify-lijstje van het programma.

{media id=4104,layout=blog}

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­