maandag, 20 februari 2023 15:08

Dalton Dover dropt zijn langverwachte single “GIVING UP ON THAT”

Dalton Dover, net nadat hij werd uitgeroepen tot Pandora 2023 Artist to Watch, een Amazon Music 2023 Breakthrough Artist to Watch: Country Class en lid van CMT's LISTEN UP 2023 Class, brengt MusicRow zijn langverwachte eerste single uit via UMG Nashville / Mercury Records.

"Het voelt ongelooflijk om eindelijk 'Giving Up On That' met de wereld te kunnen delen", zegt Dover. “Ik heb het uitgevoerd tijdens mijn Grand Ole Opry-debuut, en dat dit mijn eerste officiële single is bij Mercury Records, maakt dit nummer nog specialer voor mij.

"Ik hoop dat iedereen zich ermee kan identificeren, want we hebben allemaal die relaties gehad waar we spijt van hebben dat we niet ons beste zelf aan tafel hebben gebracht totdat het te laat is, en ik hoop dat het de mensen vindt die het het meest nodig hebben", legt hij uit. .

Geschreven door Dover, Adam Craig en Josh Pierce, toont "Giving Up On That" de scherpe zang van de inwoner van Georgia terwijl hij smeekt bij een lang vervlogen minnaar, vertelt over zijn eerdere fouten en schetst de stappen die hij heeft genomen om zijn te bewijzen. Het verlangen om het opnieuw te proberen.

  I pray it ain’t too late
     For you to see what I’ve turned into
     I just wish my workin’ on me is workin’ on you
    But since you said goodbye,
    And hit me with them taillights
    I swear I’ve changed everything but your mind

    Cause girl I’m giving up on
    Drinking as much as I used to
    When I had you
    Giving up on
    Just saying I'm gonna change
    I’ve given up on passing the blame
    Everything
    Made you walk out on what we had
    But when it comes to wanting you back,
    I ain’t ever giving up on that

 

Dalton Dover - Giving Up On That

 

Volgende maand bereidt Dover zich voor op zijn internationale debuut op C2C: Country to Country Festival's CMA Songwriters Series voordat hij in april met Chase Rice meegaat op de Way Down Yonder Tour. Dover verbeterde vorig jaar zijn boeiende liveshow met twee optredens op CMA Fest, als opening voor Luke Comb's Mercedes-Benz Stadium-show in Atlanta, Georgia en bij Priscilla Block's Welcome To The Block Party Tour.

Nadat hij werd uitgeroepen tot Spotify 2022 Artist to Watch, bracht hij "Hear About A Girl" uit, waarmee hij werd geprezen door Billboard en opmerkte: "Dover's stem is zowel intiem als indrukwekkend op dit nummer", terwijl MusicRow beweert dat het bevestigt "we zijn in de aanwezigheid van een meesterlijk countrytalent als deze man zingt ... Maak hem nu een ster." Hij volgde het nummer met 'Damn Good Life', terwijl The Boot deelde: 'Dover geniet van elk moment in zijn opbeurende nieuwe single', terwijl Country Now opmerkt: 'Tussen het optimistische verhaal dat Dover brengt door zijn heldere zang en het zorgeloze deuntje geaccentueerd door het indrukwekkende gitaarspel, kan er niets dan plezier worden beleefd wanneer dit nummer door de luidsprekers klinkt.”

Naast een deal met UMG Nashville heeft Dover een contract getekend met Sony Music Publishing in samenwerking met Droptine Music Publishing samen met United Talent Agency.

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­