woensdag, 12 januari 2022 15:50

Dalton Dover bereid fans voor op een opvallend jaar in countrymuziek

Dalton Dover; foto Todd Dean Dalton Dover; foto Todd Dean

Dalton Dover is een snel opkomende new country ster en hij bereid fans voor op een opvallend jaar in countrymuziek. Na zijn debuutsongs "You Got A Small Town" en "Baby I Am" verdient hij een plek op Spotify's Hot Country 2022 Artists to Watch en zet hij de momentum van opmerkelijke afspeellijsten, lovende kritieken en aandacht van collega-artiesten in 2021.

 

"De manier waarop luisteraars 'You Got A Small Town' en 'Baby I Am' hebben omarmd, heeft mijn leven veranderd", vertelt Dalton Dover. “Ik ben de fans die ik in 2021 heb gekregen zo dankbaar en ik kijk ernaar uit om meer nieuwe muziek te delen met degenen die mijn muzikale reis tot nu toe hebben gevolgd en met degenen die me nog niet hebben gehoord. Ik denk dat vorig jaar ging over het vinden van mijn basis en mijn team, en dit jaar draait het allemaal om het vasthouden van die drive en om te blijven groeien als artiest."

 

"Dalton Dover heeft een van de smoothest stemmen die ik ooit heb gehoord", voegt producer Mat McVaney (McV) van de nu 23-jarige singer/songwriter toe. “Ik heb altijd al een artiest willen vinden die een kamer binnen kan lopen met alleen een gitaar en ze gewoon omver kan blazen. Dalton heeft die it-factor samen met een ongelooflijke persoonlijkheid en echte liefde voor countrymuziek. Hij is de echte deal."

 

Uitgebracht via Droptine Recordings Jim Catino en beheerd door Charly Salvatore van Underscore Works, ging Dalton Dover van start met "You Got A Small Town", zoals Billboard prijst "het verhaal van het nummer wordt opgetild door laaiende gitaarlijnen en Dover's stijgende zang, transformerende het nummer verandert in een rokerige liefdesbrief aan smal towns, terwijl MusicRow Dalton Dover prijst 'een indrukwekkend bereik en volume laat zien op deze groet aan country roots', en het 'een indrukwekkend debuut noemt, dat doet denken aan de titanische Luke Combs'.

Naast het benoemen van Dalton Dover tot "Country Next: Artist to Watch in 2022", noemde Country Now "You Got A Small Town" een single die Jason Aldean-achtige zware gitaren combineert met soepele zang die country-inspiraties uit de jaren 90 laat horen, zoals Joe Diffie en Rhett Akins," met de track die een thuis vond op Spotify's Hot Country, Breakout Country, American Made, Fresh Finds Country: Best of 2021 en RADAR Country, terwijl "Baby I Am" landde op Spotify's New Boots en Fresh Finds, samen met Apple Music's Country Risers, 5e versnelling, Soundcheck en New in Country.

Dalton Dover creëerde met de hulp van zijn vrouw Faith een populaire serie voor zijn bijna 485.000 volgers op TikTok genaamd #CatchMeOffGuard. G en Kameron Marlowe.

 

"We zaten op een vrijdagavond bij het huis en Faith begon liedjes voor me weg te gooien om te zingen en ze was het toevallig aan het filmen", legt Dover uit. "Het is nu een van onze favoriete dingen om te doen, nummers die we leuk vinden weg te gooien van artiesten die we bewonderen en kijken hoe we ze kunnen mixen met de muziek die ik heb gemaakt."

 

Dover zal in de rest van 2022 nieuwe muziek uitbrengen. Volg voor het laatste mee op  InstagramTikTokTwitter en Facebook.

 

Dalton Dover - You Got A Small Town

 

Dalton Dover - Baby I Am

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­