maandag, 31 juli 2023 12:23

Craig Morgan meld zich wederom aan voor het leger

Tijdens zijn zaterdagavond (29 juli) in de Grand Ole Opry had Craig Morgan een verrassing gepland voor het publiek (maar het was niet de debuutuitvoering van een nieuw nummer of een onaangekondigde duetpartner).

In plaats daarvan meldde Morgan zich aan en werd live op het Opry-podium beëdigd in de US Army Reserve als onderdeel van de zaterdagavondshow. De zanger heeft een uitgebreide achtergrond van militaire dienst: hij diende eerder 17 jaar in het leger en de legerreserve bij de 101st en 82nd Airborne Divisions als E-6 Staff Sergeant en Fire Support Specialist.

Volgens een persbericht zal Morgan blijven touren en muziek uitbrengen terwijl hij aan een nieuw hoofdstuk van militaire dienst begint.

"Ik ben opgewonden om mijn land opnieuw te dienen en alles te zijn wat ik kan zijn in de hoop anderen aan te moedigen deel uit te maken van iets dat groter is dan wijzelf", zei hij in een verklaring. "Ik vind het heerlijk om artiest te zijn, maar ik beschouw het als een waar voorrecht en een eer om te werken met wat volgens mij de grootste Amerikanen zijn, mijn medesoldaten. God zegene Amerika. Go Army."

Morgan heeft tijdens zijn carrière in de countrymuziek veel uitgesproken over zijn tijd in het leger en hoe speciaal militaire dienst voor hem is. In de herfst van 2022 bracht hij zijn memoires God, Family, Country uit, die zijn jaren als militaire elite-agent beschrijft, evenals een aantal andere fasen van zijn leven en carrière.

 

­