dinsdag, 29 december 2020 08:47

Countrylegendes die we verloren in 2020

Countrymuziek heeft in 2020 afscheid genomen van veel sterren, met hun bijdragen over generaties heen. Van grensverleggende artiesten als K.T. Oslin en Charley zijn trots op eeuwige favorieten zoals Charlie Daniels en Kenny Rogers, elk van hen zal enorm worden gemist door fans en collega-artiesten.

Hier herinneren we ons de de countrylegendes die we in 2020 verloren hebben.

Charlie Daniels

Deze uitgesproken lid van de Grand Ole Opry en Country Music Hall of Fame, bracht veel passie met zijn viool.


Mac Davis

We raakten verslaafd aan het country-crossovergeluid van ACM Entertainer of the Year, om nog maar te zwijgen van composities als 'In the Ghetto' en 'Texas in My Rear View Mirror'.


Joe Diffie

Er is iets dat iedereen leuk vindt aan deze pick-upman. Zijn hits zullen voor altijd in ons hoofd blijven hangen, terwijl nummers als "Home" de countryklassiekers weerklinken.


Jan Howard

Ze was al 49 jaar een Grand Ole Opry-ster en maakte haar sporen als soloartiest, duetpartner, songwriter, pleitbezorger van de strijdkrachten en verteller van traditionele countrymuziek.


Hal Ketchum

Gezegend met een hese stem, een overtuigende bariton en een oor voor goede liedjes, zal de muziek van deze voormalige meubelmaker voor altijd in de harten van de country-luisteraars uit de jaren 90 blijven.


K.T. Oslin

Ze schreef vanuit het perspectief van een vrouw, hoewel iedereen hits als '80's Ladies' of 'Hold Me' kon horen en precies kon begrijpen waar ze vandaan kwam.


Charley Pride

Met een warme persoonlijkheid, een echte countrystem en zelfbenoemde "permanent tan", lieten dit Country Music Hall of Fame-lid en Opry-ster ons meer dan 50 jaar glimlachen.


John Prine

Als een van Nashville's meest inzichtelijke en inventieve songwriters, zal hij de geschiedenis ingaan door (met Steve Goodman) het meest perfecte country- en westernnummer te creëren.


Harold Reid, The Statler Brothers

Een dreunende bas en een uitgestrekte komische timing maakten deze entertainer geliefd op zowel de FM-radio als TNN. De groep is terecht opgenomen in de Country Music Hall of Fame.


Kenny Rogers

Of dit iconische lid van de Country Music Hall of Fame zong over gokkers, dromers of zelfs jonge honkbalspelers, we geloofden het direct.


Billy Joe Shaver

Deze songwriter uit Texas bouwde zijn reputatie op met 'Honky Tonk Heroes' en 'I’m Just an Old Chunk of Coal', maar zijn beste lofrede is misschien 'Live Forever'.


Doug Supernaw

Gezongen vanuit het perspectief van een gescheiden vader, geeft "I Don't Call Him Daddy" ons nog steeds alle gevoel, herinnerend te worden aan een tijd waarin verhalende liedjes de ether regeerden.


Jerry Jeff Walker

Met het kenmerkende Viva Terlingua! Uit 1973 kunnen we ons de sfeer van een danszaal in Texas voorstellen. Ondertussen zal “Mr. Bojangles ”zijn nalatenschap op het gebied van songwriting voor altijd voortzetten.

 

We nemen ook afscheid van enkele van de beste songwriters van countrymuziek:

Johnny Bush (“Whiskey River,” recorded by Willie Nelson)

Bryan Wayne Galentine (“What If She’s an Angel,” recorded by Tommy Shane Steiner)

Alex Harvey (“Delta Dawn,” recorded by Tanya Tucker)

Roy Head (“Treat Him Right,” recorded by Barbara Mandrell; originally written as “Treat Her Right”)

Larry Johnson & Craig Martin (“Don’t Take the Girl,” recorded by Tim McGraw)

Troy Jones (“People are Crazy,” recorded by Billy Currington)

Ramsey Kearney (“Emotions,” recorded by Brenda Lee)

Bill Mack (“Blue,” recorded by Leann Rimes)

Felix McTeigue (“Anything Goes,” recorded by Florida Georgia Line)

David Olney (“Jerusalem Tomorrow,” recorded by Emmylou Harris)

Fuzzy Owen (“The Same Old Me,” recorded by Ray Price)

Ray Pennington (“I’m a Ramblin’ Man,” recorded by Waylon Jennings)

Glenn Ray (“I Just Came Home to Count the Memories,” recorded by John Anderson)

Gary Walker (“Trademark,” recorded by Carl Smith)

 

Lees ook...

­