woensdag, 10 november 2021 09:57

Countrygoud van eigen bodem: ‘Homeward Bound’ - Kimmy June

Door

Op vrijdag 12 november 2021 verschijnt de nieuwe single van Kimmy June, de ballad ‘Homeward Bound’.  Een heerlijke countrysong van eigen bodem, compleet met akoestische gitaar, pedal steel en uitstekende backings. En als kers op de taart het prachtige stemgeluid van Kimmy June. ‘Homeward Bound’ vertelt het verhaal van een vrouw, wiens partner hele lange werkdagen heeft en steeds later thuiskomt, wat haar (en eigenlijk beiden) ongelukkig maakt. Moraal van het verhaal: werk om te leven, maar leef niet om te werken; er zijn veel belangrijkere dingen in het leven. Wanneer u ‘Homeward Bound’ vanaf 12 november 2021 beluistert op streamingkanalen als Spotify, neem dan ook zeker de moeite om Kimmy June’s eerste single, het uptempo ‘Mellow Lark’ (uitgebracht in september 2020), te beluisteren. Twee topsongs, die doen verlangen naar meer. Het is dan ook goed om te weten dat Kimmy June momenteel aan het werken is aan haar eerste EP. De start is in ieder geval veelbelovend!

Pre-Save Homeward Bound HIER

 

Kimmy June

 

Wie is Kimmy June?

Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Het jonge meisje en de gitaar waren onafscheidelijk. Op twaalfjarige leeftijd is Kim samen met haar ouders naar Oostenrijk geëmigreerd en heeft daar zeven jaar gewoond. In Oostenrijk heeft ze het gitaarspelen verder uitgebouwd. Snel volgde een reeks eigen songs waarbij zij zichzelf begeleidt.

Op haar zeventiende deed ze mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen. De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek.

In 2013 verhuisde ze terug naar Nederland en begon de lerarenopleiding Duits terwijl ze zich doorontwikkelde als componiste en zangeres. Deze singer-songwriter ademt muziek en daarom zal muziek altijd het hoofddoel zijn in het leven van Kimmy June.

In de herfst van 2019 stond zij in het voorprogramma van The BlueBirds in Paradiso Noord.

Naast het creëren van eigen muziek verzorgt Kimmy June optredens op verschillende evenementen zoals bruiloften, diners en festivals. 

Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Chicks, werkt Kim samen met andere singer-songwriters aan haar eerste EP met volledig eigen werk en aan haar verdere carrière.

LINKS | KIMMY JUNE

Gerelateerd...

Lees ook...

­