woensdag, 03 februari 2021 19:37

Country wereld boycot Morgan Wallen na racistische opmerkingen

Morgan Wallen de populairste new countryster tot nu toe in 2021,  blijkt zo snel als hij gekomen is weer te vertrekken.

Zijn muziek werd uit Cumulus Media, de op een na grootste radioketen in de US,  vanaf middernacht verwijderd nadat er een shit storm uitbrak over een opname waarop Wallen te horen is.

Cumulus is bijzonder krachtig op het gebied van country radio, het platform stuurde een richtlijn naar de programmadirecteuren van zijn meer dan 400 stations met de kop “MORGAN WALLEN — EXTREMELY IMPORTANT.” Het bericht luidde: “Team, helaas werd countrymuziekster Morgan Wallen zondagavond op video vastgelegd met een racistische smet. Met onmiddellijke ingang vragen we dat alle muziek van Morgan Wallen zonder uitzondering van onze afspeellijsten wordt verwijderd. Meer info volgt."

Verklaring Morgan Wallen

Wallen gaf dinsdagavond een verklaring af nadat TMZ het incident voor het eerst had gemeld en zei: "Ik schaam me en sorry. Ik gebruikte een onaanvaardbare en ongepaste raciale belediging waarvan ik wou dat ik die terug kon nemen. Er zijn nooit excuses om dit soort taal te gebruiken. Ik wil me oprecht verontschuldigen voor het gebruik van het woord. Ik beloof het beter te doen. "

Onderstaand de video waar het om gaat:

 

Het was niet de eerste keer in de afgelopen maanden dat Wallen in een schandaal verwikkeld is. In oktober 2020 werd hij met fans al gespot zonder mondmasker terwijl hij aan het feesten was in Alabama. Dit koste hem een "Saturday Night Live" optreden die hij het volgende weekend zou maken. Maar "SNL" boekte hem voor december nadat hij zijn excuses had aangeboden.

Wallen heeft een geschiedenis van het gebruik van het N-woord op sociale media.  In 2012, toen hij 18 was, stuurde hij een tweet uit die een tekst is van rapper Meek Mill bevatte: "I burn bread i aint talkin toast n—-."

Een van de weinige zwarte zangeressen met een grote aanwezigheid in de hedendaagse countrymuziek, Mickey Guyton, tweette al snel dat dit verre van onverwacht was. 

 

Big Loud Records

"In de nasleep van de recente gebeurtenissen heeft Big Loud Records het besluit genomen om het contract van Morgan Wallen voor onbepaalde tijd op te schorten", luidt de verklaring. Republic Records, het label van Universal Music dat zijn opnames distribueert, "ondersteunt de beslissing van Big Loud volledig en gaat ermee akkoord dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd."

CMT

CMT, het countrymuziek televisiekanaal van Viacom, verwijdert de best verkopende zanger Morgan Wallen van alle platforms als reactie de video.

In een verklaring die vandaag op sociale media is gepost, schreef CMT: “Nadat we gisteravond laat hebben vernomen van Morgan Wallen's racistische smaad, zijn we bezig zijn optredens van al onze platforms te verwijderen. We tolereren of keuren geen woorden en daden die lijnrecht in strijd zijn met onze kernwaarden die diversiteit, gelijkheid en inclusie vieren. "

 

­