dinsdag, 18 oktober 2022 09:44

Country 2 Country 2023 bekend!

C2C, het grootste countrymuziekfestival van Europa, dit keer viert het evenement een decennium waarin country naar de massa wordt gebracht en is terug in 2023.  Helaas vindt er geen C2C plaats in Nederland.

 

Country 2 Country

Country to Country heeft zichzelf gevestigd als de jaarlijkse bestemming om enkele van 's werelds beste countryartiesten en toekomstige sterren te zien. Het festival brengt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart 2023 weer een ongelooflijke line-up naar The O2 London, 3Arena Dublin en The OVO Hydro, Glasgow.

Om 10 jaar C2C te vieren, zijn de wereldberoemde supersterren Zac Brown Band, Thomas Rhett en Lady A bevestigd om het festival van 2023 te headlinen. Ze zullen worden vergezeld door Nashville's populairste en meest populaire artiesten Midland, Jordan Davis, Old Crow Medicine Show, Lainey Wilson en Mitchell Tenpenny naast productieve artiesten Lindsay Ell en Matt Stell. CMA's internationale serie Introducing Nashville keert ook terug, waarin opkomende nieuwkomers de mainstage delen voor een akoestische set, waarbij ze verhalen achter hun tracks oproepen. Verdere speciale gasten worden binnenkort bekend gemaakt.

In Londen opent het onstuitbare Breland op vrijdagavond C2C en organiseert het festival het hele weekend samen met de legendarische Bob Harris OBE, die zei: “Ik ben er trots op dat ik er bij ben sinds de inaugurele evenement in 2013. Het was een opwindend en historisch moment en het is ongelooflijk om te zien dat C2C sindsdien elk jaar groter en groter wordt en het middelpunt wordt van de Anglo/American Country-kalender - het grootste countrymuziekweekend van het VK. Het is een geweldig verhaal en ik ben opgewonden en vereerd om de artiesten in 2023 weer op het hoofdpodium te mogen verwelkomen. Sterker nog, ik zal in de schijnwerpers worden gezet door mijn vriend Breland, wiens carrière letterlijk stratosferisch is geworden sinds de release van zijn eerste muziek slechts drie jaar geleden. Ik kan niet wachten om de ongelooflijke artiesten dit jaar op het festival te zien spelen en ik kijk er zo naar uit om me te herenigen met de fantastische fans die onze Country Music-gemeenschap zo speciaal maken.”

Sinds het inaugurele evenement in 2013 met als headliner Tim McGraw en Carrie Underwood in The O2 London, is Country to Country uitgegroeid tot een driedaags multi-arena-evenement met het beste in countrymuziek en programmering waar fans van zijn gaan houden en verwachten, met jaarlijks tienduizenden aanwezigen. C2C biedt niet alleen optredens van 's werelds beste countrysterren, maar toont ook het beste van opkomend talent uit Nashville, het VK en Europa.

Jack Dowling, C2C Festival Director zei: “Country to Country is verheugd om het beste Amerikaanse talent terug te brengen naar het VK en Ierland. In ons 10e jaar blijft C2C van kracht tot kracht gaan. We willen onze fantastische partners AEG Presents, de CMA en BBC Radio 2 bedanken die ons blijven helpen om het beste evenement te leveren en natuurlijk, nog belangrijker, onze gepassioneerde fans. Country to Country zou niet zijn wat het is zonder jou. Tot ziens voor C2C 2023!”

Chris York, medeoprichter en directeur van C2C Festival bij SJM Concerts: “Als oprichter van C2C is het ongelooflijk om te zien dat het evenement zijn 10e jaar ingaat. Een bewijs van de geweldige steun van alle artiesten, managers en agenten die blijven geloven in de kracht van het land buiten Noord-Amerika. We moeten onze geweldige evenementpartners BBC Radio 2, de CMA en tot slot de fans bedanken - die het evenement blijven stimuleren en ons uitdagen om vooruit te blijven gaan. Dat maakt het de moeite waard om dit te doen.”

"C2C is een tentpole-evenement voor onze industrie en onze Country Music-gemeenschap." zegt Sarah Trahern, CMA Chief Executive Officer. “Terwijl we zien dat Country Music zich wereldwijd blijft uitbreiden, zijn het evenementen zoals C2C die cruciaal zijn om dat voorwaartse momentum te behouden, het ontdekken van muziek te promoten, de schare fans te verbreden en de internationale groei van Country Music te demonstreren. We zijn verheugd om dit jaar opnieuw samen te werken met C2C en kijken uit naar het evenement in maart!”

De C2C Spotlight Stage zal ook terug zijn, dus let de komende maanden op nieuws over de volledige line-up.

In 2022 verwelkomde C2C country-superster headliners Luke Combs, Darius Rucker, Miranda Lambert naast Kip Moore, Brett Young, Ashley McBryde, Russell Dickerson, Scotty McCreery, Flatland Cavalry, Tenille Townes, Hailey Whitters en meer: ​​evenals programmering van het festival Stages, BBC Radio 2 Stage, CMA Screenings, The Bluebird Café, Aftershows en C2C Sessions.

 

CELEBRATE TEN YEARS OF COUNTRY TO COUNTRY
10th – 12th March 2023
3ARENA, DUBLIN
Tickets on sale Friday 21st October at 10a

 

Lees het verslag van afgelopen keer in Nederland

C2C Nederland

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­