vrijdag, 02 februari 2024 13:15

CONNER SMITH 's Debuutalbum 'Smoky Mountains': Country met een TikTok Twist

Conner Smith; foto L. Hutcherson Conner Smith; foto L. Hutcherson

De in Nashville geboren en getogen Singer/songwriter CONNER SMITH bracht zeer recent (29 januari) zijn langverwachte volledige album SMOKY MOUNTAINS uit, klik HIER. Smiths debuutwerk is er een van tegelijkertijd ‘country klassieke stijl’, maar nadrukkelijk ook met een eigentijdse geest. Zijn debuutalbum bevat 12 songs en zijn grotendeels afkomstig uit de pen van Smith. Hij tekende een deal met Big Machine nadat hij op Tiktok met het liedje ‘ I Hate Alabama’ viral ging en dit is een niet alledaagse manier om bij een label onder de aandacht te komen.

“Mijn hele leven draaide om countrymuziek en deze droom”, vertelt Smith. “Ik hou van verhalen vertellen en het was belangrijk voor mij dat elk nummer op deze plaat zijn eigen plaats had. Ik wilde dat elk nummer ertoe deed en mijn verhaal vertelde, en ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Dit album voelt als nog maar het begin.”

Eén van de opvallende nummers van het album ‘Roulette on the Heart’, betreft een duet met zangeres Hailey Whitters. Deze dame is eveneens een aanstormend talent met een aantal indrukwekkende feiten reeds achter haar naam.

 

Conner Smith - Roulette On The Heart (ft. Hailey Whitters)

 

De in Nashville opgegroeide artiest trapte de releaseweek af met een uitverkochte show in de Brooklyn Bowl die tevens live werd gestreamd op YouTube. Hij is deze week te gast bij NBC’s Today en zal in maart voor een zestal shows naar Europa afreizen, maar is daarbij helaas (nog) niet te zien en te horen in Nederland.

 

LINKS | CONNER SMITH
­