vrijdag, 03 juni 2022 08:21

Conner Smith maakt zijn Opry debuut

Conner Smith maakte onlangs zijn Grand Ole Opry debuut met een nummer dat hij schreef toen hij 14 jaar oud was, geïnspireerd door zijn overgrootouders. Conner Smith is geboren in Nashville en de artiest van The Valory Music Co.

De jonge tiener schreef alleen "Jesus & Me". Destijds vertelde Jennifer, de moeder van Conner Smith, hem dat hij dat lied ooit op het Opry-podium zou zingen. Met dat in gedachten, toen het tijd was voor Conner Smith om de nummers voor zijn debuut af te ronden, wist hij dat hij "Jesus & Me" moest uitvoeren. Toen besloot hij het een verrassing voor zijn familie te houden. Het moment leverde hem een staande ovatie op.

“‘Jesus & Me’ is een van mijn favoriete liedjes die ik ooit heb geschreven, omdat mijn overgrootouders een nietje waren in onze familie,” zei Smith in een verklaring. “Zaterdagochtend gaf mijn vader me een aandenken aan mijn overgrootvader om bij me te hebben toen ik mijn Opry-debuut maakte. Wetende dat ik later die avond mijn ouders zou verrassen door dat nummer uit te voeren, maakte het nog specialer.”

 

 

Zijn ouders waren geschokt door zijn sentimentele songkeuze.

"We waren allemaal zo'n (emotionele) puinhoop", deelde zijn moeder op Facebook. “Conners emoties op het podium en de staande ovatie erna zijn waar Opry-momenten van gemaakt zijn en gewoon weer een voorbeeld van Gods trouw. We kunnen niet dankbaarder zijn.”

Conner Smith had meer dan 60 familie en vrienden die hem toejuichten vanuit het publiek. Hij trapte de boel af met zijn Top-40-en-stijgende single "Learn From It", van zijn nieuwe EP "Didn't Go Too Far". Conner Smith's relatie met de Grand Ole Opry gaat terug tot toen hij een kind was. Hij ging voor het eerst naar de Opry toen hij zes jaar oud was. De ervaring inspireerde hem tot het schrijven van zijn eerste nummer en maakte dat hij singer/songwriter wilde worden. Conner Smith tekende als songwriter bij BMI toen hij nog maar 9 jaar oud was en had een uitgeversdeal tegen de tijd dat hij op de middelbare school zat. In een recente sociale video zei Conner Smith dat hij zijn tijd verdeelde tussen het schrijven van liedjes door Music Row en het sporten van de Brentwood Academy op de middelbare school.

 

 

Maar niets is te vergelijken met zijn Grand Ole Opry-debuut.

‘Mijn Grand Ole Opry-debuut maken betekent zoveel voor mij omdat het een herinnering is aan de trouw van de Heer aan mij’, zei Smith. “Het was een moment om met dankbaarheid rond te kijken voor de steun van familie en vrienden en alle handen te waarderen die dit moment mogelijk hebben gemaakt. Het is iets dat ik nooit zal vergeten."

En Conner Smith is nog niet klaar. Zijn zomer is net aan het opwarmen. Hij treedt op in Nashville op CMA Fest op 10 juni, en dan zal hij op 17 juni meespelen met Thomas Rhett's BRING THE BAR TO YOU TOUR.

 

Conner Smith - Learn From It

 

 

­