donderdag, 09 november 2023 09:19

CMA Awards 2023 de winnaars

De CMA Awards 2023 zaten weer vol grappen, eerbetonen en prijswinnaars.

Bij de aftrap van de show leidde Lainey Wilson woensdagavond het peloton met negen nominaties. Wilson nam de prijs voor album van het jaar mee naar huis en begon haar dankwoord met: "Bedankt aan Jezus, dank aan mijn familie, dank aan mijn fans."

Ze vervolgde: "Weet je wat, ik heb het gevoel dat mijn liefde voor het vertellen van verhalen echt voortkwam uit Baskin (Louisiana), een stad met 200 inwoners, waar niet veel te doen is. Ik bedoel, je zit rond de keukentafel ', en je vertelt dezelfde verhalen die je al jaren hoort. Het soort verhalen dat elke keer beter wordt als je ze hoort.'

"Verhalen die je aan het lachen maken, aan het huilen maken, je zin geven om een biertje te drinken, je gewoon iets laten voelen. Dat is wat we met deze plaat wilden doen. Heel erg bedankt", besloot Wilson.

De 'Yellowstone'-ster hield een tweede toespraak nadat ze werd bekroond met zangeres van het jaar. "Het is een goede avond, het is een hele goede avond. Deze hier, deze is voor alle hardwerkende dames die ik ken, die ik niet ken", begon ze.

"Ondanks al het kijken naar kleine meisjes, sta ik elke dag op... ik ben mooi. Ik ben slim. Ik ben getalenteerd. Ik ben godly. Ik ben onbevreesd. Als iemand me vertelt dat ik het niet kan? Houd mijn bier vast, kijk hiernaar. Wij meiden, we hebben vanaf het allereerste begin de weg moeten banen. En ik wil jullie heel erg bedanken dat ik daar deel van mocht uitmaken,' aldus Wilson.

Luke Bryan en Peyton Manning keerden woensdagavond als co-hosts terug naar Nashville. Jelly Roll won zijn eerste CMA Award en nam daarmee de prijs voor nieuwe artiest van het jaar mee naar huis.

"Er is iets poëtisch aan een 39-jarige man die de nieuwe artiest van het jaar wint", zei Jelly Roll tijdens zijn dankwoord. "Ik weet niet waar je staat in je leven of wat je doormaakt, maar ik wil je vertellen dat je door moet gaan, schat. Ik wil je vertellen dat succes aan de andere kant zit. Ik wil Ik zeg je dat het goed komt. Ik wil je vertellen dat de voorruit niet voor niets beter is dan de achteruitkijkspiegel, want wat zich voor je bevindt is zoveel belangrijker dan wat zich achter je bevindt. Laten we feesten, Nashville.'

Luke Combs nam de prijs voor single van het jaar mee naar huis voor zijn vertolking van Tracy Chapman's 'Fast Car' uit 1988. Chapman won woensdagavond lied van het jaar voor het nummer dat ze decennia geleden schreef.

"Ik wil Tracy Chapman bedanken voor het schrijven van een van de beste nummers aller tijden", zei Combs tijdens zijn dankwoord. "Het is het eerste favoriete nummer dat ik ooit heb gehad." Chapman, die in 1989 twee Grammy's won voor 'Fast Car', was niet bij de ceremonie, maar zei in een verklaring dat het 'echt een eer is dat mijn nummer 35 jaar na het debuut wordt erkend'.

Alan Jackson en Zac Brown betraden samen het podium in de Bridgestone Arena om een eerbetoon te brengen aan wijlen Jimmy Buffet. De legendarische zanger stierf op 1 september na jarenlang tegen huidkanker te hebben gestreden.

De grootste prijs van de avond – entertainer van het jaar – ging naar Lainey Wilson.

 

Cma 2023 Wilson

 

'Dit is alles wat ik ooit heb gewild... het is het enige dat ik weet te doen. We hebben ons uiterste best gedaan,' begon Lainey haar dankwoord. "Het voelt eindelijk alsof countrymuziek van mij begint te houden. Ik hou er met heel mijn hart van. Ik zal zeggen dat het echt wild is. Ik denk dat negen mijn geluksgetal moet zijn. Het is het jaar waarin ik mijn eerste nummer schreef, het is het jaar Ik kreeg mijn eerste paar bell-bottoms. Het is het jaar dat mijn vader en moeder me voor de eerste keer naar Nashville brachten. Het is het jaar dat ik voor de eerste keer naar de Grand Ole Opry ging", besloot ze.

 

Bekijk de optredens van de CMA Awards 2023

 

Hier vindt u een overzicht van de volledige lijst met de winnaars van de CMA 2023.

Entertainer of the year – Lainey Wilson

Single of the year – "Fast Car," Luke Combs

Album of the year – "Bell Bottom Country," Lainey Wilson

Song of the year – "Fast Car," Tracy Chapman

Female vocalist of the year – Lainey Wilson

Male vocalist of the year – Chris Stapleton 

Vocal group of the year – Old Dominion 

Vocal duo of the year – Brothers Osborne

Musical event of the year – "wait in the truck" – HARDY feat. Lainey Wilson

Musician of the year – Jenee Fleenor

Music video of the year – "wait in the truck" – HARDY feat. Lainey Wilson (Director: Justin Clough)

New artist of the year – Jelly Roll

 

 

­