maandag, 27 september 2021 09:57

Chuck Wicks en Jimmie Allen met “On and On”

Chuck Wicks heeft zijn nieuwe song uitgebracht! Een cover van de klassieker "On and On" van Stephen Bishop, hij deed dit met de multi-platina-artiest Jimmie Allen.

Na "Old with You", door MusicRow omschreven als een "ultra-romantische ballad" die "bezwijmt van beelden van blijvende liefde, getemperd door tederheid, dankbaarheid en vreugde", is de release op Verge Records een perfect begeleidend nummer dat meevoelt met mensen die moeite hebben gehad om die eeuwige liefde te vinden die "Old with You" viert.

 

 

Geschreven en oorspronkelijk opgenomen door Stephen Bishop in 1977, is "On and On" in de loop der jaren verschillende keren gecoverd, waaronder versies door Kenny Rankin, de Britse reggaegroep Aswad en meest recentelijk door Jonathan Coulton. Dit is echter de eerste cover van de hit van een countryartiest. En het nummer is op maat gemaakt voor het genre en weeft een verloren country verhaal van liefdesverdriet en bedrog zo oud als de tijd.

“‘On and On’ was een van de eerste nummers die ik leerde op een gitaar. Daarom dacht ik altijd dat het geweldig zou zijn om het op een van mijn platen te zetten en nu is het juiste moment”, deelt Wicks. “Het is nooit gecoverd met countrymuziek, wat me verbaast omdat het origineel me altijd is overkomen als een cross-overplaat met country-roots. Jimmie Allen op dit nummer heeft het naar een hoger niveau getild en geeft het een nieuw leven voor het geluid van vandaag, terwijl het trouw blijft aan zijn klassieke vorm.

 

Luister HIER naar de song "On and On"

 

Road Stories

Eerder deze maand lanceerde Circle Network zijn eerste animatieserie 'Road Stories'. De innovatieve serie, gehost door Wicks, bevat de veelzijdige entertainmentpersoonlijkheid die countryartiesten interviewt, waaronder Luke Bryan, Jason Aldean, Brett Young, Jon Pardi en meer die zijn getransformeerd in geanimeerde personages om hun grootste verhalen van onderweg opnieuw te beleven. De wekelijkse primetime-serie van 30 minuten wordt vrijdag om 22.00 uur uitgezonden. Dit op de amerikaanse zender Cirkel. Naast 'Road Stories' is Wicks elke maandag en donderdag te horen met nieuwe afleveringen van zijn iHeart-podcast 'Talk to Chuck'.

 

­