maandag, 13 februari 2023 08:34

Chris Stapleton “The Star-Spangled Banner” tijdens de Super Bowl

Chris Stapleton “The Star-Spangled Banner” tijdens de Super Bowl Chris Stapleton; foto Becky Fluke

Chris Stapleton werdt de derde achtereenvolgende countryzanger die zondag het volkslied ten gehore bracht tijdens de Super Bowl.

Gekleed in het zwart en met een zonnebril op, alleen begeleid door zijn gitaar, bracht de zanger van "Tennessee Whiskey" een stevige en respectvolle vertolking van "The Star-Spangled Banner". Dit voordat de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs de Super Bowl LVII aftrapten. Spelers van beide teams waren duidelijk geraakt door Stapleton's emotionele optreden.

 

 

Tijdens de Super Bowl van vorig jaar had Mickey Guyton de eer om het volkslied te zingen en een opzwepende, gospelachtige versie te brengen. Het jaar ervoor, in 2021, werkten Eric Church en R&B-zangeres Jazmine Sullivan samen voor hun vertolking. Andere countryartiesten die het nummer tijdens de Super Bowl hebben uitgevoerd, zijn Faith Hill in 2000, de Chicks in 2003, Carrie Underwood in 2010 en Luke Bryan in 2017.

Het volkslied werd voorafgegaan door een vertolking van "Lift Every Voice" door Abbott Elementary-ster Sheryl Lee Ralph, en Babyface met "America the Beautiful".

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­