dinsdag, 08 september 2020 08:59

Chris Stapleton over "Black Lives Matter"

Dit jaar was er een voor de boeken. En in een recent interview vertelde Chris Stapleton aan CBS This Morning dat dat niet verloren gaat.

'Weet je, ik dacht dat we in een ander land woonden. En dat is 100 procent echt. Ik heb het gevoel dat het land waarin ik dacht dat we leefden een mythe was, ”gaf Stapleton toe. En toen hem werd gevraagd of hij de Black Lives Matter-beweging steunt, antwoordde hij snel. 'Denk ik dat zwarte levens ertoe doen? Absoluut. Ik weet niet hoe je zou kunnen denken dat ze dat niet doen. Ik denk dat we allemaal veel werk te doen hebben, weet je, als individu en als samenleving, ”zei hij. "En als je dat niet denkt, dan denk ik dat je niet kijkt."

Hij noemde de protesten na de dood van George Floyd een "breed ontwaken". En voegde eraan toe: "Ik vind dat iedereen meer zou moeten doen. Het is tijd voor mij om te luisteren. En het is tijd voor andere mensen om te luisteren. "

Sinds het begin van de pandemie ongeveer zes maanden geleden, zit Stapleton met zijn vrouw Morgane en hun vijf kinderen thuis in quarantaine . Hij zei dat alle downtime en samenzijn niet gemakkelijk is voor hun familie of voor iemand anders die dit meemaakt. "Er zijn goede dagen en slechte dagen. Als iemand je vertelt dat ze in deze tijden mentaal geen breekpunt hebben bereikt, denk ik dat ze waarschijnlijk tegen je liegen, 'zei hij.

Starting Over

Maar de zilveren rand van de 2020 wolk is dat Chris genoeg nummers heeft geschreven en opgenomen om een ​​plaat te maken. Het heet 'Starting Over' en het komt half november uit.

En hoewel dit jaar een van de moeilijkste in de hele muziekindustrie was, klinkt Stapleton alsof hij nog steeds hoopvol is over zijn langetermijndoelen als artiest. "We hopen allemaal op die Willie Nelson carrière waar we, weet je, 85 of 86 zijn, en we kunnen gaan spelen zo veel of zo weinig als we willen.

"Ik denk dat als ik het podium op kan lopen en een gitaar kan vasthouden als ik 85 ben," zei hij, "ik denk dat dat waarschijnlijk ook gaat gebeuren."

 

 

­