zaterdag, 26 september 2020 10:37

Chris Stapleton met nieuwe song “Cold”

Chris Stapleton deelde het tweede nummer van zijn aanstaande studioalbum Starting Over dat op 13 november uitkomt.

De song heet Cold en is geschreven door Chris, Dave Cobb, J.T. Cure en Derek Mixon. "Cold" volgt de release op van het titelnummer van het album in augustus.

Starting Over

Starting Over bevat 11 nummers die Chris schreef, evenals drie covers: John Fogerty's 'Joy Of My Life' en Guy Clark's 'Worry B Gone' en 'Old Friends'. Het nieuwe album is opgenomen in de historische RCA Studio A te Nashville. En het aanvullende werk is voltooid bij Muscle Shoals Sound and Compass Sound Studio. Geproduceerd door Dave Cobb, die ook akoestische gitaar speelt, bevat de plaat zijn vrouw Morgane Stapleton (zang, tamboerijn). Met oude bandleden J.T. Cure (bas) en Derek Mixon (drums). Speciale gasten zijn onder meer de muzikanten Mike Campbell (elektrische gitaar), Benmont Tench (Hammond B3-orgel) en Paul Franklin (pedal steel), evenals het All Voices Choir die te horen zijn op 'Watch You Burn'.

Het aankomende album volgt de release op van de twee nummer 1 albums uit 2017: From A Room: Volume 1 en From A Room: Volume 2. Deze verwijzen naar de legendarische RCA Studio A waar ze zijn opgenomen met Dave Cobb.

Luister naar "Cold" hieronder.

 

 

­