maandag, 15 februari 2021 14:39

Chris Stapleton live met "When I'm With You"

Het in november 2020 uitgebrachte album Starting Over van Chris Stapleton zette zijn reeks van serieuze en veelgeprezen albums voort. De artiest heeft zijn eerste optreden van het nieuwe jaar gemaakt ter ondersteuning van het album via een intieme uitvoering van de albumsingle "When I’m With You" tijdens The Tonight Show met Jimmy Fallon.

Uitgebracht via Mercury Records Nashville, debuteerde Stapleton's vierde volledige release bovenaan de Billboard's Top Country Albums-hitlijst en in de top vijf van Billboard's top 200 totale albumlijst.

In een bedachtzame verklaring over zijn laatste album, zei Stapleton: “Deze plaat omvat waarschijnlijk meer dingen die zich in het moment bevinden, in theorie, die gebeurden tijdens het maken van de plaat. Niet per se voor de goede orde, maar in de periode dat de plaat werd gemaakt. Ik schrijf zelden dingen voor records. [Over] ‘When I’m With You’, is de eerste regel van dat nummer ‘Ik ben 40 jaar oud.’ Ik schreef deze song op de dag dat ik 40 werd. ”

Over het album zegt de Los Angeles Times, "het album illustreert het complexe emotionele karakter van Stapleton's beste muziek."

Het album van Stapleton werd opgenomen in de iconische RCA Studio A in Nashville met een all-star team van muzikale bijdragers, waaronder zijn vrouw Morgane Stapleton op zang en tamboerijn, Derek Mixon op drums, J.T. Cure op bas en producer Dave Cobb op akoestische gitaar. Met vijf Grammy's, tien Country Music Awards en zeven Academy of Country Music Awards, en talloze platina- en gouden platen die al zijn behaald, zal Starting Over naar verwachting het succes van Stapleton voortzetten.

Chris Stapleton - "When I'm With You"

 

­