maandag, 23 september 2019 20:24

Chris Stapleton onderscheiden met ACM Artist-Songwriter of the Decade Award

Niemand minder dan Chris Stapleton is zojuist onderscheiden met de ACM Artist-Songwriter of the Decade Award en mag deze toevoegen aan zijn collectie!

De Academy of Country Music (de ACM) heeft Chris Stapleton uitgeroepen tot allereerste winnaar van de ACM Artist-Songwriter of the Decade Award! De superster werdt verrast met de prijs in de Berry Hill Studios te Nashville. Chris is de derde winnaar van de zeven geheel nieuwe ACM Decade Award-categorieën, waaronder de meest recent aangekondigde ACM Songwriter of the Decade Award Rhett Akins en ACM Song of the Decade Award winnar Miranda Lambert, en songwriters Tom Douglas en Allen Shamblin, voor The House That Built Me.

De ACM Artist-Songwriter of the Decade Award wordt gedefinieerd als een artiest geheel of gedeeltelijk geschreven commercieel materiaal heeft uitgebracht. Deze prijs erkent een songwriter wiens creatieve werken en prestaties invloed hebben gehad op country muziek  het afgelopen decennium. De te overwegen factoren zijn,  succes bij de radio, commerciële media, verkoop en streaming, artistieke verdienste en ACM Award-erkenning.

De inwoner van Kentucky ontving in 2014 zijn allereerste ACM Award-nominatie en werd in 2015 genomineerd voor maar liefs zeven ACM Awards, waarmee hij in totaal zes overwinningen won tijdens de 51e ACM Awards. In 2017 ontving Stapleton drie ACM Awards, waaronder Album of the Year. ACM Artist-Songwriter of the Decade Award markeert in totaal tien ACM Awards voor Chris Stapleton.

"Als Chris Stapleton geen artiest was geweest, zou zijn impact op countrymuziek als songwriter onuitwisbaar zijn", aldus Kelly Rich, co-voorzitter van de ACM Special Awards. “Als hij geen songwriter voor zichzelf en anderen was geweest, zou zijn invloed als opnameartiest, performer en vocalist net zo onmiskenbaar zijn geweest. In combinatie belichaamt Chris de geest en de bedoeling van deze prijs. We zijn verheugd om beide aspecten van zijn bijdrage aan de country muziek in het afgelopen decennium te erkennen. ”

Ontvangers van de overige categorieën waaronder ACM Album of the Decade Award, ACM Breakout Artist of the Decade Award, ACM Single of the Decade Award en ACM Music Event of the Decade worden in de komende weken aangekondigd.

 

­