zondag, 20 november 2022 11:07

Chase Rice met nieuw album 'I Hate Cowboys & All Dogs Go To Hell'

Chase Rice met nieuw album 'I Hate Cowboys & All Dogs Go To Hell' Chase Rise; foto Kaiser Cunningham

Voor multi-platina singer/songwriter Chase Rice resulteerde een jaar van de weg om opnieuw in contact te komen met zijn passies, zowel muzikaal als persoonlijk, in een gloednieuw album met een sonische terugkeer naar zijn roots: I Hate Cowboys & All Dogs Go To Hell, ingesteld voor release 10 februari 2023 is beschikbaar voor pre-save / pre-add HIER.

Met 13 nummers, variërend van emotionele afrekening tot bewondering voor een westerse manier van leven, inclusief zijn recente releases "Key West & Colorado" en "Way Down Yonder", plus een vernieuwde albumversie van "If I Were Rock & Roll", is het project een eerbetoon aan zijn overleden vader, Daniel Rice, met zijn albumhoes.

 

Chase Rice Album Cover
Chase Rise : I Hate Cowboys & All Dogs Go To Hell

 

"Mijn vader was een van die goeden over wie je leest - stoer, hardwerkend, altijd andere mensen aan het helpen", merkt Rice op over de man die de albumhoes siert. “Ik probeer mijn leven te leven op een manier die hem trots zou maken. Ik heb daar niet altijd aan voldaan, maar ik kom dichter bij de man die ik wil zijn en de man op wie hij elke dag trots zou zijn.

"Het maken van dit album was ook muzikaal een grote stap in die richting", vervolgt hij. “Het is niet alleen de meest kwetsbare die ik ooit ben geweest, het is ook iets waar hij graag naar luistert en het zit vol met verhalen die ik hem zou willen vertellen. Ik heb hem altijd willen eren door deze foto als albumhoes te gebruiken, en ik weet dat dit project dat verdient. Ik kan niet wachten tot jullie het horen.'

Voortbouwend op solo-songwritingsessies met alleen zijn akoestische gitaar, plus reizen met vrienden waar liedjes uit het echte leven werden geboren in tegenstelling tot Music Row-schrijfafspraken, nam Rice dezelfde benadering in het opnameproces met producer Oscar Charles. Rice en Charles lieten een traditionele studio achterwege en veranderden zijn landelijke huis in hun 24/7 werkruimte, waarbij ze een live band zonder clicktrack binnenhaalden om een ​​ruig, authentiek geluid vast te leggen.

"Het was ongelooflijk", deelde Rice met CMT over de samenwerking met Charles. “Hij komt binnen, maalt en probeert niet gewoon hetzelfde oude ding te doen … Als ik niet het gevoel had dat we iets vocaals hadden, hebben we het niet gewoon aangepast. Hij zou zeggen: 'stap op en zing het goed.' We wilden alles geweldig maken. Hij duwde me, en we duwden elkaar ... Dit album bracht mijn stem en liedjes tot leven op een manier die mensen nog nooit eerder hebben gehoord.

Het resulterende geluid is een rauwe, gepassioneerde kant van een nieuw leven ingeblazen Rice, die als schrijver dient voor alle 13 nummers, inclusief drie solo-writes.

"'Wat kan ik uitbrengen waardoor ik tot leven kom?'," legde hij uit aan PopCulture over het schrijf- en opnameproces. "Want als ik tot leven kom als ik op het podium sta en daarboven liedjes zing waar ik gepassioneerd over ben en waar ik van hou, man, mensen zullen zoveel meer van ze houden ... Ik ben nu op de plek in mijn leven waar Ik wil gewoon dat mensen weten wie ik werkelijk ben in plaats van wie ze denken dat ik ben. Ik denk dat deze plaat een goed begin is.”

Ga voor al het laatste nieuws over zijn komende muziek en aankomende tourdata naar ChaseRice.com en volg Rice op Facebook, Twitter en TikTok @ChaseRiceMusic en op Instagram @ChaseRice.

 

In 2020 was Chase Rise voor een concert in Nederland, LEES het verslag

 

I Hate Cowboys & All Dogs Go To Hell Track List:

1.   Walk That Easy (Chase Rice, William Reames, Barton Davies, Jonathan Sherwood, Oscar Charles)
2.    All Dogs Go To Hell (Chase Rice, Joshua Miller, John Byron)
3.    Way Down Yonder (Chase Rice, Hunter Phelps, John Byron, Blake Pendergrass, Corey Crowder)
4.    Key West & Colorado (Chase Rice, Brian Kelley, Corey Crowder, Blake Pendergrass, John Byron, Hunter
       Phelps)
5.    Bench Seat (Chase Rice)
6.    Life Part Of Livin’ (Chase Rice)
7.    Bad Day To Be A Cold Beer (Chase Rice, Blake Pendergrass, John Byron, Justin Thomas)
8.    Oklahoma feat. Read Southall Band (Chase Rice, William Reames, Barton Davies, Jonathan Sherwood, Oscar
       Charles, Read Southall)
9.    I Walk Alone (Chase Rice, Jaxson Free, Josh Hoge)
10.  Sorry Momma (Chase Rice, Hunter Phelps, Ben Johnson)
11.  If I Were Rock & Roll (Album Version) (Chase Rice)
12.  Goodnight Nancy feat. Boy Named Banjo (Chase Rice, Oscar Charles, Barton Davies, William Reames,
       Jonathan Sherwood)
13.  I Hate Cowboys (Chase Rice, Michael Hardy, Ross Copperman, Brad Tursi) 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­