woensdag, 19 mei 2021 08:41

Chase Rice dropt nieuwe album 'The Album' 28 mei

Chase Rice dropt nieuwe album 'The Album' 28 mei Kaiser Cunningham; foto Kaiser Cunningham

Chase Rice heeft aan zijn fans onthuld dat het laatste hoofdstuk van zijn meerdelige project The Album officieel op 28 mei uitkomt. Pre order HIER

Rice verraste fans voor het eerst met The Album Part I in januari 2020 en bracht zeven nummers uit (waaronder de Top 10-hit "Lonely If You Are") met de belofte dat er kort daarna nog meer zullen volgen. The Album Part II bracht vier extra nummers met zich mee, onderdeel van Rice's wens om fans vaker nieuwe muziek te geven dan traditionele albumcycli toestaan. Het volledige project is vanaf 28 mei beschikbaar op alle digitale en streamingplatforms en bevat naast 'Drinkin ’Beer ook alle 11 eerder uitgebrachte nummers. Talkin’ God. Amen." (met Florida Georgia Line) en drie gloednieuwe nummers.

 

 

"Het is gek om nu terug te kijken en de reis te zien die dit album ons heeft afgelegd tijdens het schrijven en opnemen", merkt Rice op. "We deelden zoveel van deze nummers met de fans terwijl ze werden geschreven en kregen onderweg hun input - dus het is hun reis die ook hierin leeft. Ik denk dat deze nieuwe muziek altijd iets meer voor me zal betekenen, aangezien het ons allemaal door een aantal vreemde en onzekere tijden heeft geleid. "

Met een breed scala aan thema's en muzikale invloeden gedurende het hele project, prijst Billboard Rice 'vaardigheid in het samenvoegen van een aantal stijlen, terwijl hij altijd stevig binnen de grenzen van country blijft'.

Gloednieuw op The Album is "The Nights", waarin Rice de moeilijkheid erkent om verder te gaan, te wisselen tussen zingen en spreken om zijn meest kwetsbare momenten te benadrukken; "Bedroom", een zwoele midtempo ode aan romantiek; en 'If I Didn't Have You', een reflecterend nummer dat de manier erkent waarop onze dierbaren ons ertoe aanzetten de beste versie van onszelf te zijn.

Fans krijgen de kans om de nieuwe muziek live te horen terwijl Rice zich bij Kane Brown voegt in de NBA-arena Blessed & Free Tour in de top van 2022. 

 

Chase Rice Album Final

The Album Track List:

1.   American Nights (Kevin Griffin, Martin Johnson, Francois Tetaz; produced by Martin Johnson)
2.   Lonely If You Are (Chase Rice, Lindsay Rimes, Hunter Phelps)
3.   Everywhere (Chase Rice, Zachary Kale, James McNair; produced by Zachary Kale)
4.   Best Night Ever (Chase Rice, Chris DeStefano, Matt Jenkins)
5.   Messy (Seth Ennis, Kylie Sackley)
6.   In The Car (Chase Rice, Jesse Rice, Hunter Phelps, Mark Holman)
7.   Forever To Go (Jordan Minton, Casey Brown, Geoffrey Warburton; produced by Casey Brown)
8.   You (Chase Rice, Jon Nite, Zach Kale)
9.   Break. Up. Drunk. (Chase Rice, Hunter Phelps, Jordan Schmidt)
10. Down Home Runs Deep (Daniel Ross, Michael Hardy, Mike Walker, James McNair)
11. Belong (Chase Rice, Chris DeStefano, Jon Nite)
12. The Nights (Chase Rice, Zach Kale, James McNair; produced by Zach Kale)
13. Bedroom (Chase Rice, Jon Nite, Jimmy Robbins; produced by Corey Crowder)
14. If I Didn’t Have You (Chase Rice, Channing Wilson, Jonathan Singleton; produced by Jimmy Robbins & Jonathan Singleton)
15. Drinkin’ Beer. Talkin’ God. Amen. featuring Florida Georgia Line (Chase Rice, Hunter Phelps, Cale Dodds, Corey Crowder; produced by Chase Rice, Florida Georgia Line & Corey Crowder)

 

­