maandag, 06 juli 2020 17:22

Charlie Daniels overleden na een beroerte

Countrylegende Charlie Daniels overleden

Countrylegende Charlie Daniels is overleden op 83 jarige leeftijd. Charlie stierf op maandagochtend (6 juli) na een beroerte.

De zanger, violist en Country Music Hall of Famer is vooral bekend van zijn klassieke lied "The Devil Went Down to Georgia" uit 1979. Charlie laat zijn vrouw, Hazel en zoon Charlie Daniels Jr achter.

Bekend als een van de meest patriottische persoonlijkheden uit de countrymuziek, trad Daniels in 2008 toe tot de Grand Ole Opry en werd hij in 2016 opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Eveneens bekend om zijn uitgesproken conservatieve politieke overtuigingen, accepteerde hij het First Amendment Center / Americana Music Association "Spirit of Americana" Free Speech Award in 2006.

Daniels was een zeer productieve artiest, hij bracht maar liefs 34 singles in kaart op de country hitlijsten van Billboard. Zijn top 10-hits zijn 'Drinkin' My Baby Goodbye 'uit 1986 en' Boogie Woogie Fiddle Country Blues 'uit 1988. Andere opmerkelijke singles uit zijn catalogus zijn' Uneasy Rider ',' In America 'en' Simple Man '. Als een vrome christen verdiende Daniels ook vier Grammy-nominaties voor zijn gospel opnames.

Charlie werd geboren op 28 oktober 1936 in Wilmington, North Carolina, en werd een van 's werelds meest herkenbare vioolspelers met' The Devil Went Down to Georgia '. Met deze grote hit won hij een Grammy, een CMA Award voor Single of the Year, en verscheen in de iconische film Urban Cowboy uit 1980. Hij schreef de song met leden van de Charlie Daniels Band.

Andere eeuwige favorieten zijn 'Trudy', 'The South’s Gonna Do It Again' en 'Long Haired Country Boy'.
Voordat Daniels uitkwam als countryster, maakte hij naam als studiomuzikant, met name op Bob Dylans klassieker Nashville Skyline uit 1970.

 

Charlie Daniels diende als rolmodel voor talloze countryartiesten die niet bang waren dat hun muziek baldadig zou worden. Hij werkte in zijn latere jaren samen met Aaron Lewis, Montgomery Gentry en Travis Tritt. Zijn compilatie uit 1983, A Decade of Hits, verkocht meer dan vier miljoen albums, en misschien wel meer dan drie miljoen exemplaren van zijn beste album, Million Mile Memories uit 1979.

 

Charlie Daniels met "The Devil Went Down to Georgia"

 

 

­