maandag, 10 augustus 2020 08:43

Caylee Hammack is “Forged In The Fire”

Forged In The Fire

Caylee Hammack deelt meer van haar unieke reis in het aangrijpende nieuwe nummer 'Forged In The Fire'.  Het autobiografische nummer is afkomstig is van haar aanstaande debuutalbum If It Wasn't For You. Het album dropt op 14 augustus en beschrijft hoe het huis van Caylee afbrandde terwijl ze weg was op een retraite voor het schrijven van liedjes. Ze verloor zowat alles behalve een paar inspirerende stukken zoals de quilt van haar grootmoeder. Geschreven door Caylee met Thomas Finchum en Andy Skib, geeft de songtekst tot nadenken met de vraag: “When does a phoenix learn how to fly, Do I get my wings when I stop asking why. Caylee onthulde meer achter het nummer in een interview en videopremière exclusief met PEOPLE, die haar verwachte debuutalbum bestempelt als een "uitbundig feest van autobiografische verhalen, geserveerd met pakkende hooks en de krachtige stem van de zangeres" .

'Mijn vader vertelde me altijd dat de sterkste en mooiste dingen in vuur worden gesmeed. IJzer is zwak totdat je het in vuur laat werken. Glas kan niet worden geblazen zonder immense hitte' aldus Caylee. “Ik ben opgegroeid met dit gezegde als een motto, dat werd overgeleverd wanneer ik eraan herinnerd moest worden en er werd zelden aan gedacht; totdat ik in 2017 thuis een brand kreeg door electra. Ik verloor zoveel, maar kreeg er zoveel meer voor terug. Ik heb geleerd dat materiële dingen er niet toe doen. De mensen die me omringden en me hielpen de te redden stukken te vinden, hielden van me en ik was niet alleen. Het leven was toen donker, maar de liefde die ik om me heen voelde, was diep. God heeft me doorzien en heeft me ook een paar verhalen gegeven om te vertellen. Wat kan ik nog meer vragen? "

If It Wasn't For You

Caylee's aankomende debuutalbum If It Wasn't For You neemt luisteraars mee op een intieme reis. Van het opgroeien in Ellaville, Georgia naar een medische angst trotseren. Een andere opgaan door een slechte liefdes keuze die de katalysator was voor het afwijzen van een studiebeurs voor de Belmont University. En uiteindelijk aankomen in Nashville. Caylee schreef mee aan elk nummer van het 13 tellende album. Het album gaat over de waarheid, de complete, hele onverbloemde waarheid. Enkele van de krachtigste vrouwen vanuit de countrymuziek hebben ook hun steentje bijgedragen aan het debuut van Caylee Hammack. Met optredens van Reba, Ashley McBryde en Tenille Townes legt Caylee de lat voor vrouwen in het genre. Caylee blijft ook haar eerbied tonen voor de klassieke countrymuziek en brengt een samenwerking met countrymuziekicoon Alan Jackson uit: een speciale vertolking van Don Williams '' Lord, I Hope This Day Is Good '.

 

Caylee Hammack If It Wasn't For You

 

Caylee Hammack is momenteel genomineerd voor ACM 'New Female Artist Of The Year' en 'Music Event Of The Year'. En is door The Bobby Bones Show, Rolling Stone en HITS Magazine aangemerkt als 'Artist To Watch'. De single 'Family Tree' is de meest toegevoegde single op Country Radio van een vrouwelijke artiest in meer dan drie jaar. Zo heeft Caylee een soort countrymuziek gecreëerd die groter en helderder is dan het echte leven' (HITS Magazine ). De artiest van Capitol Nashville bracht haar onvergetelijke liveset eerder naar slots voor Eric Church, Dierks Bentley, Miranda Lambert, Trisha Yearwood, Brothers Osborne en enkele van de grootste festivals.

 

 

­