vrijdag, 26 februari 2021 15:54

Carrie Underwood over haar gospel album

Op 26 maart brengt Carrie Underwood het gospelalbum My Savior uit, een verzameling waarmee ze opgroeide met zingen in de kerk.

Veel van de nummers zijn opbeurend en hoopvol, ze zegt dat één nummer  'Softly and Tenderly' bijzonder betekenisvol is.

2017

In een video achter de schermen vertelde Underwood dat ze het nummer uitvoerde tijdens het "In Memoriam" segment van de Country Music Association Awards 2017, ter ere van de bijna 60 mensen die werden gedood tijdens de massale schietpartij op Route 91 Harvest-muziek festival in Las Vegas in oktober 2017. In dat jaar stierven ook verschillende leden van de countrymuziekgemeenschap, waaronder Don Williams, Glen Campbell, Mel Tillis, Montgomery Gentry's Troy Gentry, Texas Troubadour en Grand Ole Opry stafbandlid Leon Rhodes, singer-songwriter en producer Norro Wilson, Johnny Cash-gitarist Bob Wootton en voormalig uitvoerend directeur Jo Walker-Meador van CMA.

"Ik had op dat moment het gevoel dat dat nummer gewoon veel genezing in de kamer bracht", zei Underwood over het optreden. "Ik wilde het opnemen in dit project om het op een meer‘ gedaan ’manier te krijgen. Hopelijk blijft het genezing brengen aan mensen die het nodig hebben. "

Het aankomende album is een aanvulling op Underwoods kerstalbum My Gift, dat in september 2020 uitkwam en staat vol met klassieke hymnen als 'Just As I Am', 'Great Is Thy Faithfulness' en 'How Great Thou Art'.

 

 

­