donderdag, 29 juli 2021 10:30

Carrie Underwood met Dwight Yoakam op het podium tijdens CMA Summer Jam

Carrie Underwood tijdens “CMA Summer Jam” op dinsdag, 27 juli, 2021 Carrie Underwood tijdens “CMA Summer Jam” op dinsdag, 27 juli, 2021 Carrie Underwood; foto Hunter Berry/CMA

Carrie Underwood bracht dinsdagavond een speciale gast op het podium tijdens haar set bij CMA Summer Jam, waarbij Dwight Yoakam zich halverwege haar optreden bij de zangeres voegde voor een paar duetten. Het duo voerde eerst Yoakam's "A Thousand Miles From Nowhere" uit, gevolgd door zijn hit "Guitars, Cadillacs" uit 1986.

"Nooit in een miljoen jaar had ik gedacht dat ik het podium zou delen met iemand die zo cool is!" Underwood ondertitelde een foto van de twee die samen optreden op Instagram. "@dwightyoakam je bent een LEGENDE en nu ook een vriend! Bedankt! #CMASummerJam-gitaren...Cadillacs...en cowboyhoeden." "A Thousand Miles From Nowhere" werd uitgebracht in 1993 als de tweede single van Yoakam's album This Time en piekte op nummer 2 in de country-hitlijsten. "Guitars, Cadillacs" was de tweede single van Yoakam's album Guitars, Cadillacs, Etc., Etc.. en werd een Top 5-hit.

 

 

Nadat ze met Yoakam had opgetreden, droeg Underwood het podium over aan Mickey Guyton, die haar nieuwe nummer 'All American' ten gehore bracht. Andere artiesten op dinsdagavond waren Blake Shelton, die Gwen Stefani op het podium bracht, Luke Bryan, die een duet deed met Cole Swindell, Carly Pearce en Lainey Wilson. Underwood was de laatste headliner van de avond en prees Shelton en Bryan voordat hij het publiek vertelde: "Ik denk dat iedereen wist dat het sluiten van dit ding vrouwenwerk was." Naast haar duetten met Yoakam bevatte de set van de Grammy-winnaar een aantal van haar hits, waaronder 'Jesus Take the Wheel', 'Before He Cheats', 'Last Name', 'Cowboy Casanova' en 'Blown Away'.

 

CMA Summer Jam

CMA Summer Jam gaat verder op woensdag 28 juli in Nashville's Ascend Amphitheatre met een line-up met Jimmie Allen, Gabby Barrett, Dierks Bentley, Brothers Osborne, Luke Combs, Florida Georgia Line, Miranda Lambert, JonPardiand Thomas Rhett. Het evenement van twee nachten wordt later deze zomer uitgezonden als een televisiespecial op ABC. Het evenement werd eerder deze maand aangekondigd en tickets waren in vier minuten uitverkocht, met ongeveer 6.000 fans op dinsdagavond.

Een deel van de netto-opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de CMA Foundation, die in 2011 werd opgericht en zich inzet voor het verbeteren en onderhouden van muziekprogramma's in de hele VS, zodat alle studenten een eerlijke kans hebben om deel te nemen aan muziekonderwijs van hoge kwaliteit. CMA Summer Jam markeert het eerste nieuwe openluchtconcertevenement voor CMA in bijna twee jaar nadat het jaarlijkse CMA Fest in 2020 en 2021 werd geannuleerd vanwege de pandemie.

 

 

­