vrijdag, 04 maart 2022 11:08

Caitlyn Smith dropt debuut album "High" 8 april

Caitlyn Smith dropt debuut album "High" 8 april Caitlyn Smith; foto Shervin Lainez

Caitlyn Smith komt 8 april met haar debuut album "High" 

Hoe kun je ooit weten waartoe je in staat bent als je het nooit probeert?” vraagt ​​zanger en nieuwkomerCaitlyn Smith. “Veel te lang heb ik deze faalangst op de stoel van de bestuurder laten zitten. Dus leunde ik naar een meer ondersteunende gemeenschap en leerde ik op mijn eigen kompas te vertrouwen. Ik was zo benieuwd hoe mijn muziek nu zou klinken. Door dit proces ben ik gegroeid en heb ik een plaat gemaakt waar ik echt trots op ben ... een plaat die helemaal van mij is. High."

Na het grootste deel van 2021 in de studio te hebben doorgebracht en honderden uren te hebben doorgebracht met het zelf produceren van haar volgende album, kondigt de ACM New Female Artist of the Year-genomineerde haar aanstaande derde album, High, aan dat op 8 april wordt uitgebracht via Monument Records. Pre-order HIER

"Zelfproductie heeft me zoveel geleerd over vertrouwen op mijn eigen kompas", zegt Smith. "Het was een prachtig angstaanjagende ervaring en heeft een extra kwetsbaarheid toegevoegd als je als artiest ook verantwoordelijk bent voor het schilderen van het sonische landschap, naast het schrijven en zingen van de liedjes."

Vandaag brengt de powervocalist "Downtown Baby" uit, de eerste single die vanuit High naar Country radio wordt verzonden. De nieuwe release volgt haar arena-ready titelnummer uitgebracht in januari en geschreven door Caitlyn Smith samen met Miley Cyrus en Jennifer Erin Decilveo (oorspronkelijk uitgebracht door Cyrus op haar album Plastic Hearts), waarvan MusicRow-criticus Robert Oermann opmerkt: "deze single bevestigt de wijdverbreide bewonderde de status van songwriter als een eersteklas platenmaker."

Na het afgelopen jaar als opening voor George Strait, Reba, Little Big Town en Old Dominion in stadions en arena's in het hele land te hebben doorgebracht, merkt Mpls.St.Paul Magazine van Minnesota op: "De mammoet-stemhebbende, veelzijdige, klassiek-country-liefhebbende zanger wiens liedjes akoestische Americana mixen met gruizige blues-swagger en pittige pop hooks, is hard op weg een van de meest populaire zangers in Nashville te worden."

Caitlyn Smith heeft zojuist haar eigen headliner High & Low Tour 2022 aangekondigd, die op 1 april van start gaat in haar geboorteplaats Minneapolis, Minnesota. De tour door 13 steden omvat stops in het Gramercy Theatre in New York en in Brooklyn Bowl in Nashville, Tennessee.

Deze maand keert Caitlyn Smith terug naar Londen als onderdeel van C2C, met een optreden in Indigo in The O2. Over de nieuwe muziek van Smith zegt Bob Harris van BBC Radio 2: "Het is groot en dramatisch en het is absoluut fantastisch. Ik hou van deze plaat.”

 

Caitlyn Smith - Downtown Baby

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­