maandag, 16 september 2019 13:50

Brett Young werkt aan nieuwe muziek!

Brett Young heeft een pauze genomen van het schrijven van songs maar hij is nu weer klaar om terug de studio in te duiken.

Met maar liefs vijf opeenvolgende nummer 1 singles onder zijn riem, besloot Brett om na zijn huwelijk met zijn vrouw Taylor in november 2018 een ​​stap terug te nemen uit de muziekindustrie.

In plaats van touren bracht hij de tijd door met zijn vrouw, het paar verwacht deze herfst namelijk een dochter .

Het begon toch weer te jeuken bij de hitmaker van diverse new country songs en hij s klaar om weer actief aan nieuwe muziekte werken. "De opgekropte songwriting-energie was er zeker, en er gaan zeker veel nummers uit komen" laat de zanger weten.

De songs zullen dezelfde vibe hebben zoals op zijn debuutalbum Brett Young en het album erna Ticket to L.A. uit 2018, Dan Huff bijft gewoon zijn producent. 

"The songwriting is going to change as my life changes, I don't know how to write about something that I'm not actually going through," aldus Brett.. "My songwriting, I always say it has a very low ceiling and a very hard floor, I don't stretch too far outside, and I think that again goes back to authenticity. I think it wouldn't be an authentic Brett Young record if I tried to do something that wasn't in my vein." 

Nog in de voorbereidende fasen van het proces, onthult de new country ster dat hij open staat voor het idee om af te wijken van het uitbrengen van een groep nummers. In plaats daarvan staat hij te popelen om de studio in te gaan en deze nieuwe songs te produceren met de gedachte om ze te delen met de fans wanneer de tijd rijp is. "Het is tegenwoordig een beetje het Wilde Westen met materiaal, je kunt alles uitgeven", zegt hij. "Ik weet dat er nieuwe muziek is waar ik erg enthousiast over ben, dus als er een mogelijkheid is om dit vroeg uit te brengen, zal ik dit zeker gaan doen ."

Brett heeft onlangs The Acoustic Sessions EP uitgebracht met vijf songs van Ticket to L.A.

­