vrijdag, 05 juni 2020 14:23

Brantley Gilbert met nieuwe single

Hard Days van Brantley Gilbert

Brantley Gilbert heeft een nieuwe song gedropt.

De song is geschreven door Brantley zelf, samen met Jimi Bell, Brock Berryhill, Jay Brunswick en Logan Wall

“This song has a lot to offer the world. It’s about taking the good with the bad and finding hope even when there doesn’t seem to be any. Whatever it is you’re dealing with… I hope this song brings you a little bit of healing.”

Beluister hieronder de song "Hard Days"

 

Brantley Gilbert

Brantley koos in eerste instantie een hele andere carrière. Hij studeerde af als huwelijks- en relatietherapeut. Op latere leeftijd wint de muziek en trekt hij naar Nashville (Tennessee), waar hij als songwriter aan het werk gaat.

Hij is mede verantwoordelijk voor de Jason Aldean hits “Dirt Road Anthem” en My Kinda Party”. Daarnaast treedt hij op in lokale clubs. In 2009 tekent hij een contract.

Zijn debuutalbum “A Modern Day Prodigal Son” komt in 2009 uit, gevolgd door “Halfway To Heaven” in 2010. Zowel “Country Must Be Country Wide” en “You Don’t Know Her Like I Do” worden nummer 1 hits en in 2013 wint hij een ACM Award in de categorie ‘New Male Artist’.

“Bottoms Up”, van zijn derde studioalbum “Just As I Am“, wordt zijn derde nummer 1 hit. Ook de tweede single “Small Town Throwdown”, met Thomas Rhett en Justin Moore, is populair op de radio. De single doet het met een toppostitie van nummer 13 minder goed in de ‘Hot Country Songs’ hitlijst van Billboard.

Op negentienjarige leeftijd was Brantley betrokken bij een bijna fataal, auto ongeluk. Na een avond stappen waarbij hij ook veel dronk verloor hij de controle over zijn truck en sloeg meerdere malen over de kop. Brantley werd uit de truck geslingerd en overleefde zijn verwondingen. Wel is hij gedeeltes van zijn (jeugd) herinneringen kwijt.

Sinds het ongeluk drink hij dan ook geen druppel alcohol meer.

There’s some people that can do it like that (drink responsibly), and there’s some people that can’t. I’m one of the people that can’t.

Hij is in 2013 korte tijd verloofd geweest met Jana Kramer. Op dit moment is hij echter verloofd met een lerares uit zijn ‘hometown’. Het nummer “More Than Miles” is door haar geïnspireerd.

Op 11 November 2015 stond Brantley in de Melkweg te Amsterdam voor een optreden, dit was zijn eerste gig in Nederland

 

­